МФИ „Утринна звезда“ Златни пясъци – 2022

Loading Events

август 16, 2023 @ 8:00 am август 24, 2023 @ 5:00 pm

Утринна Звезда - Черноморец-Созопол

ХХХV Международен фестивал на изкуствата «УТРИННА ЗВЕЗДА» Черноморец/СОЗОПОЛ 15-23.08.2022 Г.

Във връзка с форсмажорните обстоятелства през този летен сезон, а именно – инфлация, политическата ситуация, свързана с войната в Украйна, в голяма част от хотелите по българското черноморие са настанени бежанци. Това създаде трудност в организирането на настаняването за участниците във фестивала ни в гр.Черноморец на съответните цени и условия, посочени в регламента, въпреки приложените усилия да намерим и предложим възможно най-добри условия. С радост ви съобщаваме обаче, че ХХХV МФИ „Утринна звезда“ 15-23.08.22 г. ще се проведе в КК Златни пясъци!

ОРГАНИЗАТОРИ: Арт Академия “Утринна звезда“ Секция на Международен танцов съвет /CID UNESCO/

Със съдействието на: Балкански комитет към федерация на арт и спортни дисциплини.

Общ награден фонд 4500 лева

ГРАНД ПРИ се присъжда във всички конкурсни раздели

Каним ви на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се провежда в най-красивите Български курорти – лятото в морските курорти Кранево, Китен, Албена, гр.Черноморец, гр.Созопол, а през зимата в Банско и е един от водещите и престижни фестивали в България! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в страната и чужбина!

Регламент

Целта на организаторите:

 • Предоставяне на възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби
 • Развитие на различните видове изкуства и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата
 • Обмяна на творчески опит
 • Сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите
 • Популяризиране на световни и национални културни ценности

Необходими документи за заявяване на участие:

 • талон за участие/онлайн заявка през сайта
 • платежен документ
 • списък на участниците с ЕГН/дати на раждане.

Участници в конкурса:

Конкурсът е отворен за всички – индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Възрастови категории:

І. Категория
(МИНИ)
до 8 години 4 месеца
ІІ. Категорияот 8 г. и 4 мес. до 12 год. и 4 мес.
ІІІ. Категорияот 12 г. 4 мес. до 15 год. 4мес.
ІV. Категория15 – 18 години
V. Категория18 – 25 години
VІ. Категориянад 25 години
VІІ. Смесена/за продукции/
*Позволява се смесване на възрастовите категории 50%,като по-малките преминават в следващата възрастова категория!

VІІ. Смесена /за продукции/

Формат за участие

 • Солo
 • Дует/трио
 • Малки групи – 4-8 човека
 • Формации – над 8 човека
 • Продукция – над 20 човека

РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

СТИЛОВЕ:
КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА
ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ. СТИЛИЗИРАН ФОЛКЛОР
СПОРТНИ И СОЦИАЛНИ ТАНЦИ
ТАНЦОВО ШОУ
OPEN
МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ
HIP HOP / STREET DANCE
МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ
ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА
АКРОДЕНС

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА

*Палци не се одобряват при танцьорите в категория МИНИ.
*Използване на сценография, аксесоари и опори е позволено.

В «класическа хореография» могат да бъдат представени композиции под класическа музика. Изпълняват се в традиционните за стила костюми. Обувки – полу-палци, палци. Танцьорите в тази категория трябва да изпълняват класическа хореография.

В „Неокласика” могат да бъдат представени композиции с използване на класическа, стилизирана класическа или съвременна музика. Основа на хореографията трябва да е класическа, но с оригинални елементи от други стилове. В костюмите могат да бъдат привнесени оригиналността и стилизацията . Възможно е представяне на изпълнението без обувки.

ХАРАКТЕРНИ, НАРОДНО-СТИЛИЗИРАНИ, ЕТНО ШОУ.

*Хореографията трябва да е съставена въз основа на оригинални танци на народите.

В тази дисциплина са включени традиционните танци на всяка националност, предавани от поколение на поколение. Танците могат да бъдат избрани от всякаква географска или етническа територия и могат да представят какъвто и да е исторически период.

*Използването на традиционни костюми и музика е задължително.

*Народно-стилизиран танц – хореографията трябва да съответства на традиционния танц, но могат да бъдат използвани съвременни танцови техники. Костюмът трябва да носи характерния образ, но може да бъде опростен/стилизиран.

DANCE SHOW (Танцово шоу)

*Танцът трябва да бъде сюжетен или сюжетно-образен с такова разположение на хореографския материал, в което се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. Аксесоари , декорации и сценически материал- позволени.

*Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

*Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

Танцово шоу е сложно синтезирано танцово направление, което се базира на свободни комбинации на елементи на класическа хореография, джаз, модерн, съвременна хореография , народна стилизация, вариете, кабаре, акробатични елементи и т.н. Музикално-хореографска миниатюра с такова разположение на хореографския материал , че позволява разкриване на смислово и емоционално разкриване на номера. Композицията може да бъде емоционална и да съдържа шоу елементи. В основата на танца трябва да е заложено драматургично действие, което съдържа три композиционни елемента : завръзка , кулминация и финал.

СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ТАНЦИ:
 • Спортни танци
 • Латино шоу
 • Салса
 • Бачата
 • Меренге
 • Руэда
 • Аргентинско танго/ Хастл
МОДЕРН, ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.

Всички танцови движения трябва да са в съответната техника.Характерн.за стила позиции на крака, ръце и тялото. Декорации и сценичен материал- позволени, използване на аксесоари, които са част от костюма или от образа на танцьора е позволено. Модерн – стил, който включва свобода на самоизразяване. Сюжети , различаващи се от класиката, но класиката е основа. Тук забележимо се увеличава вниманието към рисунката на движение, ритъм и идея. Движението се заражда от импулса, което дава на тялото свобода в пространството. В модерн има значение вътрешната пълнота на движението, точни линии , умение да се работи с дишането. Джаз – съчетава в себе си фолклора на афроамериканците и танците на другите емигранти. Той се отличава със свобода на движение на тялото и отделните му части както по хоризонтал , така и по вертикал. – съгласуване на движенията с ритъма на музиката; – синкопиране – ритъм между силните части на музиката; – изолирани движения – подвижността само на една част на тялото, като в същото време цялото тяло е неподвижно или се движи в срещуположна посока. Контемпорари – в хореографията на танца се срещат елементи от модерн, джаз, народни танци, класически балет с източни техники и културата / йога, елементи на бойните изкуствата/. Този стил постоянно се развива, това е работа върху пластиката и грацията на тялото, разтяжка на всички групи мускули, скокове, падания, преплъзвания над пода, контактна импровизация. Характерна особеност на контемпорари е редуването на напрегнати мускули и неочаквано отпускане на тялото, рязко спиране, падане и ставане , балансиране. Контемп съдържа елементи на класическия танц, но ако класиката е строги форми на изразяването и точен сценарий, то в контемпорари е важно танцьорът да слуша гласът на своето тяло, което изразява емоционални преживявания. OPEN . В дадената категория отсъства ограничение в стиловете танци. Стиловете, които се използват могат да бъдат в чист вид или в съчетание. – Използване на сценография и декорации не е разрешено. Използване на аксесоари, които са част от костюма или образа на танцьора е позволено . Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

STREET DANCE / HIP – HOP

Използване на реквизит не е препоръчително. Използване на аксесоари е позволено – Позволено използване на акробатически елементи, но да не са доминиращи. При подаване на заявката да се посочи стил: STREET (Hip-Hop\Popping\Locking\House\Breaking), DANCEHALL (Dancehall,Twerk), FEMALE CHOREO (Vogue\Waacking\High Heels\ Jazz Funk \Go-Go\Pole Dance)

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ

Парадни и спортни мажоретки. – Използване на сценография и декорации не е разрешено. – Използване на акробатични елементи е позволено. – Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

ХУДОЖЕСТВЕННА ГИМНАСТИКА. АКРО ДЕНС.

Използване на сценография и декорации не е разрешено. – Използване на акробатични елементи е позволено. – Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

*изпълненията на солo, дует и трио да не надвишават 2 мин./групи и формации 8 мин.

*некоректното подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнение и отнемане на точки!!!

* музиката трябва да бъде изпратена на е-мail – festival_utrinnazvezda@abv.bg Файлът да се ПРЕИМЕНУВА по образец посочен в общи условия т.7.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ . РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

«ИНТЕРПРЕТАЦИЯ»: способността на танцьора да следва ритъма и музикалността на мелодията, да ги изразява посредством движенията на тялото, способността да използва движенията и техническите елементи адекватно на музикалната рисунка, способността на танцьора плавно да продължи рисунката на танца след «спиране», «пауза» и други фигури. «Интерпретация» може да се подразбира и като способността на танцьора да адаптира и налага движенията на музиката.

«ТЕХНИКА»: изпълнението на движенията трябва да съответства на музиката, изпълнение на технически елементи , движения и фигури, (позиция, точност, координация, равновесие и контрол над тялото), използване на цялото пространство както персонално така и общо по вертикални, хоризонтални и диагонални плоскости, синхрон.

«ХОРЕОГРАФИЯ»: разпределение на движения, фигури в съответствие с танцовия контекст, костюм и музика. Съответствие на репертуара с възрастта на изпълнителите.

«ИМИДЖ»: актьорско майсторство, презентацията на танцьорите на сцената. Изкуството на изпълнителите да демонстрират емоции и чувства. Начално и завършващо представяне на танцорите.

РАЗДЕЛ МУЗИКА

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ
ЕСТРАДНА И ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН
ДЖАЗ , РОК, R&B
ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ /СОЛО, ОРКЕСТРИ, АНСАМБЛИ/
БИЙТБОКС

 • Изпълнители представят песни или инструментални композиции с общо;
 • Времетраене: до 8 мин. на категория /композиции или 2 песни/;
 • Индивидуалните и груповите изпълнители да представят до 2 песни;
 • Допуска се съпровод до 5 души;
 • Една от песните да е на български език/авторските песни имат приоритет;
 • Оркестри и групи представят по 2 композиции;

Формат за участие
 • Солo
 • Дует/трио
 • Малки групи (4-8 човека)
 • Ансамбли (над 8 човека)
 • Хор

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ
 • Музикалност; художествена интерпретация на музикално произведение (собствена интерпретация на произведението);
 • Чистота на интонация и качеството на звучене;
 • Сложост на репертоара; /за ансамбли, дуети, триа- изпълнение на унисона и многогласие, интониране на хорова партия. Съответствие на репертоара с изпълнителски възможности.
 • Сценична култура, артистизъм.

РАЗДЕЛ ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО.

Участниците представят театрална постановка или спектакъл.

Времетраене – до 40 мин.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

 • АРТИСТИЧНОСТ
 • РЕЖИСУРА
 • ПОСТАНОВКА
 • СЦЕНОГРАФИЯ

РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

 • картините ще се рисуват по време на фестивала,техниката на изпълнение свободна.
 • темата ще бъде озвучена на място
 • организаторите подсигуряват повърхности за рисуване/хартия, платно/.
 • картини ще бъдат подредени в изложба на Гала концерта.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

 • КОМПОЗИЦИЯ
 • ЖИВОПИСЕН СТИЛ
 • ЦЯЛОСТНОСТ В ПРЕДАВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕ, ЧУВСТВЕНОСТ НА ОБРАЗА.
 • ОРИГИНАЛНОСТ

ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

Колективите представят танци или композиции с общо времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2 танца/

Възрастови категории:

„І“ (МИНИ)до 9 години
„ІІ“от 9 до 13 години
„ІІІ“от 13 до 18 години
„ІV“над 18 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

ХОРЕОГРАФИЯ – композиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност

ПОСТАНОВКА – оригиналност на постановката.

АРТИСТИЧНОСТ – разкритие на художествения образ и сценична култура

ИМИДЖ – Съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции

ХОРЕОГРАФИЯКомпозиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност.
ПОСТАНОВКАОригиналност на постановката.
АРТИСТИЧНОСТРазкритие на художествения образ и сценична култура.
ИМИДЖСъответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции.

ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР

Фолклорно-етнографски колективи, представят номера и програми, създадени на фолклорна основа, народни (регионални, местни) обичаи. Времетраене до 8 мин.

Възрастови категории:
 • до 20 години
 • над 20 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ:

 • качеството на фолклорния материал (художествена ценност, етнографска точност);
 • съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, атрибути, костюми на народни (регионални, местни) традиции; – качеството на изпълнение;
 • зрелищно решаване на изпълнение, яркост и самобитност, оригиналност на изпълнение;
 • съответствие на костюми, музикални инструменти и реквизит на темата на изпълнение;

В КОНКУРСА СА ВКЛЮЧЕНИ И ДРУГИ ВИДОВЕ АРТ И СПОРТНИ ДИСЦИПИНИ!!!

Кино,

 • Театър-мода
 • експериментален жанр
 • цирково шоу
 • земна акробатика
 • аеробика
 • демонстрации на бойни изкуства
 • други.

НАГРАДЕН ФОНД:

ГРАНД ПРИ – Безплатно участие в МФИ «Утринна звезда»-2023

Ваучери с отстъпки за Арт Лагер-фестивал „Утринна звезда“ и МФИ „Утринна звезда“

Дипломи за всички участници

Купи, медали и плакети 1-во, 2-ро и 3-то място.

Награда за най-добра хореография и постановка.

Награда на Арт Академия „Утринна звезда“-лауреатите получават покана да представят България на европейски и световни конкурси и фестивали!

Наградите се връчват по преценка на журито, организаторите и партньорите на конкурса. Запазва се право да не присъжда всяка една от горепосочените награди.

КЛАСИРАНЕ

Класирането се осъществява по точкова система.

І място37 – 40 точки
ІІ място31 – 36 точки
ІІІ място26 – 30 точки
*Максимален брой точки по един критерий – 10. Общ максимален брой точки – 40.
*Следователно в определена група може да отсъства първо, второ, или трето място, както е и възможно няколко участника да се класират на едно и също място.

ЖУРИРАНЕТО Е ЗАКРИТО /В ПРОГРАМАТА И В ПРОТОКОЛИТЕ НА ЖУРИТО СЕ ПОСОЧВА САМО СТАРТОВ НОМЕР И ИМЕТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО/.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

т.1 Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на фестивала.
т.2Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнителите.
т.3Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица- пътни, дневни,са за собствена сметка.
т.4Разходите за награден фонд, техническото, сценичното и медицинското обезпечаване се поемат от организаторите.
т.5Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите колективи по време на мероприятието, заплащат нанесените щети.
т.6Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.
т.7Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса. Изпълнител, изпратил музика след указания срок ще трябва да заплати допълнително 20 лв.
т.8Авторските права трябва да бъдат уредени от участниците.
т.9Времетраенето на изпълнение:
– Соло/дует/трио (Танцово изкуство) – 2 мин.
– Соло/дует /трио (Музика) – 4 мин.
– Малка група/Формация – 4мин.

*Общо времетраене на категория – 8мин. За фолклорна сесия/хор/оркестър – 12мин.
т.10Времетраенето на изпълненията, задължително се посочва в заявката.
т.11Програма на фестивала се определя от организационно-постановъчен екип и не подлежи на коментар.
т.12Организаторите запазват правото си при необходимост да променят програмата.
т.13Решението на журито за крайното класиране на колективите не подлежи на коментар.
т.14С подаване на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на фестивала.
т.15Начинът на провеждане и журиране са запазени и са предмет на авторско право.
*Некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнението!

ОБЩИ УСЛОВИЯ Т.7.

ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛА, МУЗИКАЛНИЯТ СЪПРОВОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН НА E-MAIL: festival_utrinnazvezda@abv.bg

Музикалният или видео файл трябва да бъде преименуван по следния начин:

1. Танцов стил или музикален стил:

КБкласически балет, неокласика
ХТхарактерни танци,етно шоу, бели денс
МСмажоретни състави
МДКмодерн/джаз/контемпорари
ТШтанцово шоу
Оопен
СТспортни и социални танци
ХХхип-хоп /Street dance
АДакроденс и художествена гимнастика
НТнародни танци
ЕППестрадно и популярно пеене
ФПфолклорно пеене

2. Възрастова категория: І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ, VІІ

3. Формат за участие:

Ссоло
ДТдует/трио
МГмалка група
Фформация
Ппродукция
Аансамбъл
Ххор

4. Име изпълнителя/колектива.

5. Името на танца/песента.

*ЗА РАЗДЕЛ МУЗИКА: Пред името на песента поставете цифра 1 или 2 , в зависимост от предпочитания , коя песен искате да изпеете първа.

Образец ТИ: КБ, ІІ, Ф, Балет Феерия, Па де дьо из балета Лебедово езеро.

Образец МУЗИКА: ФП, ІІІ, С, Петя Петрова, 1 Хубава си моя горо

Срок за изпращане – 30.05.22 г.

*Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса.

*Изпълнител, изпратил музика след указания срок, ще трябва да заплати допълнително 20 лв.

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ДО 20.07.2022 г.

Програма

15.08.22

Настаняване на колективите.

16.08.22

10:30 ч. – Мастър клас „Акварелни техники“ Водещ – Елена Валериева

19:30 ч. – Откриване на фестивала. Сцена хотел „Сънрайз“.

17.08.22

10:00 ч. – Мастър клас „Съвременна хореография“ Водещ – Павлета Христова хотел „Сънрайз“.

12:00 ч. – Мастър клас „Български народни танци“ Водещ- Ивайло Иванов хотел „Сънрайз“.

14:30 ч. – Мастър клас „Акварелни техники“ Водещ – Елена Валериева

Развлекателна програма:

17:00 ч. – Плажен волейбол/ плажни игри.

20:00 ч. – Караоке – парти.

18.08.22

10:30 ч. – Мастър клас – „Вокални техники“.Водещ – Росица Панайотова-Григорова

11:30 ч. – Мастър клас „Хип-хоп хореография“ Водещ Денис Костадинов

17:00 ч. – Конкурсна програма – Раздел Музика. Сцена на „Sirena Coctail Bar“

Развлекателна програма:

20:00 ч. – Quiz.

19.08.22

10:00 ч. – Конкурсна програма – Раздел Танцово изкуство. Зала „Импресия“ хотел „Интернационал“.

20.08.22

10:30 ч. – Мастър клас – „Съвременна хореография“. Водещ – Павлета Христова хотел „Сънрайз“.

11:00 ч. – Мастър клас – „Вокални техники“. Водещ – Росица Панайотова-Григорова

12:00 ч. – Мастър клас „Хип-хоп хореография“ Водещ Денис Костадинов

20:00 ч. – Развлекателна програма: „Тийн стар“.

21.08.22

17:00 ч. – Конкурс Номинация Гранд При. Церемония по Награждаване.

22.08.22

Закриване на фестивала.

Финансови условия

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ Е САМО ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

Хотели 2*/3* КК Златни пясъци :

Full board – нощувка, закуска + обяд + вечеря на „шведска маса”, не включва: безалкохолни и алкохолни напитки и други!

Цените са преференциални само за участниците на фестивала с включено ДДС и туристически данък – по запитване.

При група над 15 човека – 1 ръководител се настанява безплатно! Период за подаване на окончателна резервация – 15 дни преди пристигането.

ВАЖНО: Вие имате право да отмените резервацията на хотела само по е-мейл, най-късно за 10 дни преди пристигане, след този срок вие дължите стойността за един ден за всяка отменена резервация.

* Авансово плащане не се връща.

ТАКСИ участие:

Соло / Дует /Трио40 лв. /чов.
Малка група / Формации35 лв. /чов.
Български народни танци и фолклорно -етнографски жанр конкурсна такса20 лв. /чов.
*таксата участие дава правото на изпълнител да участва във всички стилове в ЕДИН раздел!
*Изпълнител, заплатил фестивална такса 35 лв. за групови изпълнения и желаещ да участва в категория – соло,дует-трио, доплаща 20 лв. на изпълнение.

Такса участие в мастер класове /издават се сертификати/:

 • 20 лв. на стил/жанр/3 часа.

***

ДОПУСКА СЕ УЧАСТИЕ В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА И МАСТЕР КЛАСОВЕ НА КОЛЕКТИВИ И СОЛИСТИ, КОИТО НЕ СЕ НАСТАНЕНИ ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ:

Участие в конкурсната програма:

Соло /дует/трио70 лв./чов.
Малка група/формация55 лв./чов.
Мастер класове /издават се сертификати/40 лв./чов./на стил/3 часа/
Пакетна цена /участие във всички майстор класове/100 лв.

Адреси за подаване на заявките и необходимите документи:

utrinazvezda@abv.bg или онлайн: http://www.utrinnazvezda.com

 • попълнен формуляр на заявката или използвайте онлайн форма в сайта www.utrinnazvezda.com
 • сканирано копие на платежен документ
 • списък на група с дати на раждане

ВАЖНО:

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ – до 20.07.2022г

СРОК за превод на авансово плащане 30% от сума за резервация на хотела – до 20.07.2022г

С подаване на заявката се заплаща фестивална такса.

След изпратено копие от платежен документ по електронната поща,

Вашето участие се потвърждава!

Банкова сметка: Банка ДСК ЕАД BIC: STSABGSF

IBAN: BG74STSA93000018257553

Сдружение „Арт академия „Утринна звезда”

Основание за плащане:

Участие в ХХХV МФИ „Утринна звезда“ – /име на колектива/солиста/ Успешна подготовка!

Президент на фестивала: Кирил Костадинов

Моб. тел. 0899108875

Програмен Директор: Елена Валериева

Моб.тел. 0896063105

Класация

Класация XXXV МФИ „Утринна звезда“

Жури в състав:

 • д-р Росица Панайотова-Григорова
 • доц.д-р Ивайло Иванов
 • Иван Кръстев
 • Павлета Христова
 • Кирил Костадинов

определи следната класация:

Инструментални изпълнители. 8-12 год. Соло

III място – Константин Табаков. гр. Пловдив, педагог Полина Алатинова

II място – Изабел Табакова гр. Пловдив, педагог Полина Алатинова

I място – Анастасия Памятних. Гр.Варна

Естрадно и популярно пеене. МИНИ. Соло.

II място – Емира Генкова Студио за поп и джаз пеене Национален дворец на децата, гр.София, х.р. Силвия Статкова

I място – Дарина Гочева Студио за поп и джаз пеене Национален дворец на децата, гр.София, х.р. Силвия Статкова

I място – Сиана Славчева Гр.Добрич. в.п. Жана Стефанова

Естрадно и популярно пеене. 8-12 год. Соло.

III място – Никол Черникова Гр. Силистра, в.п. Светлозар Христов

II място – Йоана Кочева Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

I място – Гергана Кръстева Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

I място – Марилена Валентинова Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год. Соло.

I място – Василена Гаврилова. Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

I място – Сирма Стоянова. Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

Естрадно и популярно пеене. 15-18 год..Соло.

I място – Гергана Русева . Студио за поп и джаз пеене Национален дворец на децата, гр.София, х.р. Силвия Статкова

Естрадно и популярно пеене. 18-25 год.Соло.

II място – Николай Николаев Тояганов, гр.Казанлък, в.п. Ванина Колева

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год. Ансамбъл.

I място – Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

Народно пеене. + инструментал. 15-18 год.

I място – Rata Robertina-Ioana и Fulga Eduard-Constantin Ансамбъл „Mugurasii – Agas“. Гр.Бакау , Румъния. Х.р. Екатерина Рата.

Български народни танци. 8-12 год. Формация.

I място – Танцов състав „Изворче”. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Иван Славейков, Жорсен Златев, Маргарита Големанова

Български народни танци. 12-15 год. Формация.

I място – Танцов състав „Атомик”. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Иван Славейков, Жорсен Златев, Маргарита Големанова

Народни танци. 15-18 год..Формация.

I място – Фолклорен ансамбъл „ГАБРОВЧЕ“, гр.Габрово, х.р. Ивайло Захариев / Стефан Захариев

I място – Ансамбъл „Mugurasii – Agas“. Гр.Бакау , Румъния. Х.р. Екатерина Рата.

Български народни танци. Над 25 год. Малка група.

I място – ТС“КАВАКА“, гр. Пещера, х.р. Здравко Христов.

Модерн, Джаз, Контемпорари. 8-12 год. Соло.

III място – Симона Колцун . Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова, пом.рък Христина Георгиева.

Модерн, Джаз, Контемпорари. 8-12 год. Малка група.

II място – Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова, пом.рък Христина Георгиева.

Модерн, Джаз, Контемпорари. 12-15 год. Соло.

I място – Сирма Стоянова . Балет “Ириси” Гр. Козлодуй, Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД Х.р. Мая Айвазова-Стоянова

I място – Даная Великова . Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова,пом.рък Христина Георгиева

Модерн, Джаз, Контемпорари. 12-15 год. Малка група.

II място – Танцова формация “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

I място – Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова,пом.рък Христина Георгиева

Модерн, Джаз, Контемпорари. 15-18 год. Соло.

Поощрителна награда – Елица Мирославова. ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

II място – Белослава Петрова . Балет “Лиденс” НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра х.р. Лидия Маркарян

I място – Естер Брижинска. Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, пом.рък Христина Георгиева

Модерн, Джаз, Контемпорари. 15-18 год. Дует.

III място – Елица Мирославова и Христиана Бочева. ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

I място – Рая Кюшелиева, Белослава Петрова . Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Модерн, Джаз, Контемпорари. 15-18 год. Малка група.

III място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

I място – Балет “Ириси” Гр. Козлодуй, Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД . Х.р. Мая Айвазова-Стоянова

Модерн, Джаз, Контемпорари. 15-18 год. Формация.

III място – ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

I място – Балет “Ириси” Гр. Козлодуй, Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД . Х.р. Мая Айвазова-Стоянова

Оpen. 8-12 год. Соло.

Поощрителна награда – Вяра Тодорова. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Оpen. 8-12 год. Дует.

II място – Йоана-Михаела Стоянова, Ивет Радева. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Оpen. 8-12 год. Формация.

II място – Детски балетен състав. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Милослава Ценкова Павлова .

Оpen. 8-12 год. Малка група

I място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра, х.р. Лидия Маркарян

Оpen. 12-15 год. Дует.

III място – Мелиса Мустафа, Йоанна Йорданова. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян Оpen. 15-18 год. Малка група.

I място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Оpen. 18-25 год. Соло.

II място – Сиана Василева. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Оpen. 18-25 год. Малка група.

III място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Оpen. Смесена. Продукция.

II място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу. 8-12 год. Соло.

II място – Виктория Попова . Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова,пом.рък Христина Георгиева.

I място – Симона Колцун. Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова,пом.рък Христина Георгиева.

Танцово шоу. 8-12 год. Малка група.

II място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу.8-12 год. Формация.

II място – Детски балетен състав. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Милослава Ценкова Павлова .

I място – Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова,пом.рък Христина Георгиева.

Танцово шоу.12-15 год. Дует.

III място – Мелиса Мустафа, Йоанна Йорданова. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу.18-25 год. Соло.

I място – Мария Атанасова . Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу.18-25 год. Дует.

I място – Мария Атанасова и Пресияна Дончева, Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу.18-25 год. Малка група.

I място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Танцово шоу.Смесена. Продукция.

III място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

HIP-HOP/STREET DANCE. 12-15 год. Соло.

I място – Есин Исмаилова ТФ “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

HIP-HOP/STREET DANCE. 12-15 год. Дует/Трио.

III място – Рая Спасева и Радост Йорданова . ТФ “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

II място – Иванина Петрова и Никол Димитрова. ТФ “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

I място – Сирма Стоянова, Ния Иванова. Балет “Ириси” Гр. Козлодуй, Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД Х.р. Мая Айвазова-Стоянова

HIP-HOP/STREET DANCE. 12-15 год. Малка група.

II място – Танцова формация “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

HIP-HOP/STREET DANCE. 15-18 год. Соло.

Поощрителна награда – Даная Бошнакова. ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

III място – Елена Севова. ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

HIP-HOP/STREET DANCE. 15-18 год. Дует.

Поощрителна награда – Стефани Тенева и Пресияна Андонова . ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

HIP-HOP/STREET DANCE. 15-18 год. Формация.

II място – ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

I място – Балет “Ириси” Гр. Козлодуй, Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД . Х.р. Мая Айвазова-Стоянова

Характерни танци. 8-12 год. Формация.

III място – Детски балетен състав. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Милослава Ценкова Павлова .

Характерни танци. 12-15 год. Соло.

III място – Ивон Иванова. ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

Характерни танци. 12-15 год. Малка група.

III място – Танцова формация “The Crew”. НЧ “Развитие” Гр . Велики Преслав, х.р. Жулиета Жечева

I място – Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова, пом.рък Христина Георгиева

Характерни танци. 15-18 год. Соло.

III място – Ивена Михаилова . ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

I място – Естер Брижинска. Танцова школа „МЕЛАДИ“ гр.Варна х.р. Милена Попова, Христина Апостолова, пом.рък Христина Георгиева

Характерни танци. 15-18 год. Малка група.

III място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Характерни танци. 15-18 год. Формация.

II място – ТФ “WoW”. Общински младежки дом. Гр. Шумен. Х.р. Жулиета Жечева

Характерни танци. 18-25 год. Соло.

II място – Пресияна Дончева. Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Характерни танци. 18-25 год. Малка група.

I място – Балет “Лиденс”.НЧ “Доростол – 1870” , Гр. Силистра,х.р. Лидия Маркарян

Визуални изкуства. 8-12 год.

II място – Никола Рупчанский Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

I място – Марилена Валентинова Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

I място – Иван Павлов Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

Визуални изкуства. 12-15 год.

II място – Илина Георгиева Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

I място – Виктория Пламенова Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

Визуални изкуства. 15-18 год.

III място – Диана Иванова Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

II място – Алекс Петков Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

I място – Гергана Горанова Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

I място – Кристиян Щерев Студио по изобразително изкуство. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Педагог Мирослава Илиева-Каменовска

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР“

Хореография и постановка на сценичен танц на фолклорна основа

ТС „Атомик“ Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД.

ФА „Габровче“ гр.Габрово, х.р. Ивайло Захариев / Стефан Захариев

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА

За развитие в сферата на изкуствата 500лв. за Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ 2023 ТС „Кавака“, гр. Пещера, х.р. Здравко Христов

500лв. за международен фестивал на изкуствата „утринна звезда“ Банско 2022г.
Танцов състав „Атомик”. Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. Х.р. Иван Славейков, Жорсен Златев, Маргарита Големанова

Най-изявен участник по време на фестивала 100лв. Сирма Стоянова Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД

ГРАНД ПРИ РАЗДЕЛ МУЗИКА

Eдна нощувка за 7 човека за Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ 2023

Вокална група „Робинзон” , Гр. Козлодуй. Дом на енергетика към “АЕЦ Козлодуй”ЕАД. В.п. Цветелина Чипева

ГРАНД ПРИ РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

1000 лв. за Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ 2023

Фолклорен ансамбъл „ГАБРОВЧЕ“, гр.Габрово, х.р. Ивайло Захариев / Стефан Захариев

Go to Top