В школата децата ви ще изучават живопис (акварела, темпера), графика и графични техники (гратаж, туш-перо), основи на композиция, основи на перспектива, приложни техники.

Ръководител на школата – Елена Костадинова, педагог завършила висшето си образовани в Орловски Държавен Университет – магистр /педагог-изобразително изкуство/, практикуващ художник:

2010 г. участие в обща изложба в гр. Белоградчик

1999-2012 г. – участва във всички общи изложби в галерия „М.Гогев” гр.Перник

2008 г. – участва в пленер гр.Златоград

2007 г. – пленер Дряново

2006 г. – пленер Делчево

2005 г. – Международен пленер- Рударци

2003 г. – участва в изложба „Печенга” – Мурманск/Русия

2001 г. – самостоятелна изложба гр.Перник „Акварели и настроение”.

1993-1997 г. – преподавател по графика,живопис,композиция,приложно изкуство и скулптура в художествено училище гр.Никел –Русия.

1996 г. – преподавател в летен художествен лагер по покана на Комуна Сюд-Варангер –Норвегия

1996 г. – участва в обща изложба гр.Тромсьо/Норвегия.

1995 г. – участие в изложба гр.Киркинес/Норвегия.

Школа „Палитра“ започва дейността си през 1998 година. Обучението в школа се провежда по следните направления: Графика, Живопис / темпера, акварел/, Композиция, Скулптура / солено тесто, глина/ , Приложни изкуства / батик, хартиена пластика, папьемаше , текстил и др./. Учениците на школата участват и печелят в национални и международни изложби и конкурси. Випускниците на школа продължават образованието си с профил изобразително изкуство в – СХУПИ, НГИИ, Професионална гимназия по фотография и полиграфия, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн

Заниманията се провеждат:

сряда и петък от 16:00 ч. до 17:15 ч./кв.Изток, ул.“Лом“№20/

Вижте работите на учениците от школата ТУК

Арт Ателие „Седем чудеса”

АРТ АТЕЛИЕ/кв.Изток, ул.“Лом“№ 20/

ВСЯКА СЪБОТА ОТ 10:00 ч. ДО 12:00 ч.

Арт Ателие „Седем чудеса” – това е света на творчество, ярки цветове и вдъхновение. Ние каним децата на обучение по хореография, изобразително и приложно изкуство. Под ръководство на опитни педагози ние ще намерим път към творческото развитие на всяко едно дете.

Говорейки за нашите цели и задачи, дължим да отбележим, че заниманията в Арт Ателие „Седем чудеса” са винаги удоволствие! Ние учим децата да обичат себе си и заобикалящия ги свят с помощта на творчеството.

За нас е важно естественото развитие, в което няма изисквания и разпоредби, защото всяко дете е талантлива, индивидуална и неповторима личност. Няма некрасиво нарисувани картини, несполучливи движения, защото всичко което прави едно дете е безценно!

В момента в който нещо не се получава, нашите педагози винаги ще помогнат, ще обяснят, ще поддържат и ще насочат децата.

Нашите врати винаги са отворени за тези, които искат да се развиват, да се осъвършенстват, да откриват нови таланти и да успяват!

Заниманието с изобразително изкуство в детската възраст е най- добрият начин за развитие на творческите спопобности на детето. В изо-студията ще помогнем на детето Ви да се докосне до света, изпълнен с неповторимата красота на формите и цветовете, да усети уникалното във всичко, което го заобикаля и да сформира чувство за прекрасното за цял живот. Вкус, хармония, способност към художествено-образно мислене, координация на движенията, дребна моторика – всичко това се постига чрез занимания в изо-студията.