МФИ „Утринна звезда“ Банско 29.11-03.12.2023

Loading Events

ноември 29, 2023 @ 8:00 am декември 3, 2023 @ 8:00 am

Утринна Звезда - Банско

ХХХVIIІ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА“

29.11-03.12.2023

Организатори:

Сдружение Арт академия „Утринна звезда“

Българска секция на Международния Танцов Съвет CID-UNESCO

Община Банско

Каним ви на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, който се провежда в гр.София, гр.Перник и най-красивите български курорти – лятото в морските курорти Златни пясъци, Черноморец/Созопол, а през зимата в Банско и е един от водещите и престижни фестивали! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в България и чужбина!

За първи път на МФИ “Утринна звезда” – ГРАНД ПРИ “Утринната звезда” с парична награда 2000лв.!

Скъпи ръководители и участници, бързаме да ви споделим, че тази година ще направим грандиозна битка за спечелване на

ГРАНД ПРИ на XXXVIII МФИ “Утринна звезда”, Банско 2023!

Състезанието за определяне на ГРАНД ПРИ ще се състои от две части: след първото представяне на сцената, журито ще определи топ 3, а след второто изпълнение на класиралите се, публиката ще определи кой ще получи голямата награда от 2000 лв.

Горди сме, че освен това, имаме възможност да подпомагаме изкуството и артистите и с други материални награди, ваучери и пътувания в чужбина на стойност над 4000лв.

Нямаме търпение да видим всички вас там!

Очакваме ви!

За голямата награда на Арт Академия „Утринна звезда“ СПЕЦИАЛНА НАГРАДА на стойност 4000 лв. безплатно пребиваване на МФИ „Утринна звезда“ 2024 Банско !!!

Безплатно пътуване на Международни фестивали в чужбина!

Специални награди се присъжда във всички конкурсни раздели

Регламент

Целта на организаторите:
 • Предоставяне на възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби
 • Развитие на различните видове изкуства и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата
 • Обмяна на творчески опит
 • Сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите
 • Популяризиране на световни и национални културни ценности

Необходими документи за заявяване на участие:
 • талон за участие/онлайн заявка през сайта
 • платежен документ
 • списък на участниците с дати на раждане.

Участници в конкурса:

Конкурсът е отворен за всички – индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Възрастови категории:
І. Категория
(МИНИ)
до 8 години 4 месеца
ІІ. Категорияот 8 г. и 4 мес. до 12 год. и 4 мес.

ІІІ. Категория
от 12 г. 4 мес. до 15 год. 4мес.

ІV. Категория
15 – 18 години
V. Категория18 – 25 години
VІ. Категориянад 25 години
VІІ. Смесена/за продукции/
*Позволява се смесване на възрастовите категории 50%,като по-малките преминават в следващата възрастова категория!
Формат за участие:
 • Солo
 • Дует/трио
 • Малки групи (4-8 човека)
 • Формации (над 8 човека)
 • Продукция (над 20 човека)

РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

СТИЛОВЕ:
КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА
ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ. СТИЛИЗИРАН ФОЛКЛОР
СПОРТНИ И СОЦИАЛНИ ТАНЦИ
ТАНЦОВО ШОУ
OPEN
МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ
HIP HOP / STREET DANCE
МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ
ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА
АКРОДЕНС

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА

*Палци не се одобряват при танцьорите в категория МИНИ .
*Използване на сценография, аксесоари и опори е позволено.

В «класическа хореография» могат да бъдат представени композиции под класическа музика. Изпълняват се в традиционните за стила костюми. Обувки – полу-палци, палци. Танцьорите в тази категория трябва да изпълняват класическа хореография.

В „Неокласика” могат да бъдат представени композиции с използване на класическа, стилизирана класическа или съвременна музика. Основа на хореографията трябва да е класическа, но с оригинални елементи от други стилове. В костюмите могат да бъдат привнесени оригиналността и стилизацията . Възможно е представяне на изпълнението без обувки.

ХАРАКТЕРНИ, НАРОДНО-СТИЛИЗИРАНИ, ЕТНО ШОУ.

*Хореографията трябва да е съставена въз основа на оригинални танци на народите.

В тази дисциплина са включени традиционните танци на всяка националност, предавани от поколение на поколение. Танците могат да бъдат избрани от всякаква географска или етническа територия и могат да представят какъвто и да е исторически период.

*Използването на традиционни костюми и музика е задължително.

Народно-стилизиран танц – хореографията трябва да съответства на традиционния танц, но могат да бъдат използвани съвременни танцови техники. Костюмът трябва да носи характерния образ, но може да бъде опростен/стилизиран.

DANCE SHOW (Танцово шоу)

*Танцът трябва да бъде сюжетен или сюжетно-образен с такова разположение на хореографския материал, в което се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. Аксесоари , декорации и сценически материал- позволени.

*Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

*Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

Танцово шоу е сложно синтезирано танцово направление, което се базира на свободни комбинации на елементи на класическа хореография, джаз, модерн, съвременна хореография , народна стилизация, вариете, кабаре, акробатични елементи и т.н. Музикално-хореографска миниатюра с такова разположение на хореографския материал , че позволява разкриване на смислово и емоционално разкриване на номера. Композицията може да бъде емоционална и да съдържа шоу елементи. В основата на танца трябва да е заложено драматургично действие, което съдържа три композиционни елемента : завръзка , кулминация и финал.

СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ТАНЦИ:
 • Спортни танци
 • Латино шоу
 • Салса
 • Бачата
 • Меренге
 • Руэда
 • Аргентинско танго
 • Хастл

МОДЕРН, ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.

Всички танцови движения трябва да са в съответната техника.Характерн.за стила позиции на крака, ръце и тялото. Декорации и сценичен материал- позволени, използване на аксесоари, които са част от костюма или от образа на танцьора е позволено.

Модерн –стил, който включва свобода на самоизразяване. Сюжети , различаващи се от класиката, но класиката е основа. Тук забележимо се увеличава вниманието към рисунката на движение, ритъм и идея. Движението се заражда от импулса, което дава на тялото свобода в пространството. В модерн има значение вътрешната пълнота на движението, точни линии , умение да се работи с дишането.

Джаз – съчетава в себе си фолклора на афроамериканците и танците на другите емигранти. Той се отличава със свобода на движение на тялото и отделните му части както по хоризонтал , така и по вертикал. – съгласуване на движенията с ритъма на музиката; – синкопиране – ритъм между силните части на музиката; – изолирани движения – подвижността само на една част на тялото, като в същото време цялото тяло е неподвижно или се движи в срещуположна посока.

Контемпорари – в хореографията на танца се срещат елементи от модерн, джаз, народни танци, класически балет с източни техники и културата / йога, елементи на бойните изкуствата/. Този стил постоянно се развива, това е работа върху пластиката и грацията на тялото, разтяжка на всички групи мускули, скокове, падания, преплъзвания над пода, контактна импровизация. Характерна особеност на контемпорари е редуването на напрегнати мускули и неочаквано отпускане на тялото, рязко спиране, падане и ставане , балансиране. Контемп съдържа елементи на класическия танц, но ако класиката е строги форми на изразяването и точен сценарий, то в контемпорари е важно танцьорът да слуша гласът на своето тяло, което изразява емоционални преживявания.

OPEN

В дадената категория отсъства ограничение в стиловете танци. Стиловете, които се използват могат да бъдат в чист вид или в съчетание. – Използване на сценография и декорации не е разрешено. Използване на аксесоари, които са част от костюма или образа на танцьора е позволено . Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

STREET DANCE / HIP – HOP

Използване на реквизит не е препоръчително. Използване на аксесоари е позволено – Позволено използване на акробатически елементи, но да не са доминиращи. При подаване на заявката да се посочи стил: STREET (Hip-Hop\Popping\Locking\House\Breaking), DANCEHALL (Dancehall,Twerk), FEMALE CHOREO (Vogue\Waacking\High Heels\ Jazz Funk \Go-Go\Pole Dance)

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ.

Парадни и спортни мажоретки. – Използване на сценография и декорации не е разрешено. – Използване на акробатични елементи е позволено. – Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

ХУДОЖЕСТВЕННА ГИМНАСТИКА. АКРО ДЕНС.

Използване на сценография и декорации не е разрешено. – Използване на акробатични елементи е позволено. – Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

*Изпълненията на солo, дует и трио да не надвишават 2 мин./групи и формации 8 мин.

*Некоректното подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнение и отнемане на точки!!! 

*музиката трябва да бъде изпратена на е-мail – festival_utrinnazvezda@abv.bg

Файлът да се ПРЕИМЕНУВА по образец посочен в общи условия т.7.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ . РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

«ИНТЕРПРЕТАЦИЯ» : способността на танцьора да следва ритъма и музикалността на мелодията, да ги изразява посредством движенията на тялото, способността да използва движенията и техническите елементи адекватно на музикалната рисунка, способността на танцьора плавно да продължи рисунката на танца след «спиране», «пауза» и други фигури. «Интерпретация» може да се подразбира и като способността на танцьора да адаптира и налага движенията на музиката.

«ТЕХНИКА»: изпълнението на движенията трябва да съответства на музиката, изпълнение на технически елементи , движения и фигури, (позиция, точност, координация, равновесие и контрол над тялото), използване на цялото пространство както персонално така и общо по вертикални, хоризонтални и диагонални плоскости, синхрон.

«ХОРЕОГРАФИЯ» : разпределение на движения, фигури в съответствие с танцовия контекст, костюм и музика. Съответствие на репертуара с възрастта на изпълнителите.

«ИМИДЖ» : актьорско майсторство, презентацията на танцьорите на сцената. Изкуството на изпълнителите да демонстрират емоции и чувства. Начално и завършващо представяне на танцорите.

РАЗДЕЛ МУЗИКА
ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ
ЕСТРАДНА И ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН
ДЖАЗ , РОК, R&B
ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ /СОЛО, ОРКЕСТРИ, АНСАМБЛИ/
БИЙТБОКС

 • Изпълнители представят песни или инструментални композиции с общо
 • Времетраене: до 8 мин. на категория /композиции или 2 песни/
 • индивидуалните и груповите изпълнители да представят до 2 песни;
 • допуска се съпровод до 5 души
 • една от песните да е на български език/авторските песни имат приоритет
 • оркестри и групи представят по 2 композиции

Формат за участие:

 • Солo
 • Дует/трио
 • Малки групи (4-8 човека)
 • Ансамбли (над 8 човека)
 • Хор

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ
 • Музикалност; художествена интерпретация на музикално произведение (собствена интерпретация на произведението)
 • Чистота на интонация и качеството на звучене
 • Сложост на репертоара; /за ансамбли, дуети, триа- изпълнение на унисона и многогласие, интониране на хорова партия. Съответствие на репертоара с изпълнителски възможности.
 • Сценична култура, артистизъм.

РАЗДЕЛ ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО.

Участниците представят театрална постановка или спектакъл.

Времетраене – до 40 мин.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ
 • АРТИСТИЧНОСТ
 • РЕЖИСУРА
 • ПОСТАНОВКА
 • СЦЕНОГРАФИЯ
РАЗДЕЛ ВИЗУАЛНО ИЗКУСТВО

Графика, живопис, късометражно кино, анимация, дигитални творби.

Участници представят един/а филм, картина, дигитална творба.

Кино, анимация, дигитални творби ще се представят на журито по време на конкурса.

Произведения ще бъдат подредени в изложба на Гала концерта.Картините ще се рисуват по време на фестивала,техниката на изпълнение свободна.

Темата ще бъде озвучена на място.

Организаторите подсигуряват повърхности за рисуване/хартия, платно/.

Картини ще бъдат подредени в изложба на Гала концерта.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ
 • КОМПОЗИЦИЯ
 • ЖИВОПИСЕН СТИЛ
 • ЦЯЛОСТНОСТ В ПРЕДАВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕ, ЧУВСТВЕНОСТ НА ОБРАЗА.
 • ОРИГИНАЛНОСТ
  /дълбочина на разкриване на темата, когнитивен, културен компонент/.
 • ЕМОЦИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
 • Режисура и операторско майсторство
  /сложност на заснемане, техническо качество, изкуство на монтажа/.
 • Музикален съпровод
 • Работа на сценаристи

ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

Колективите представят танци или композиции с общо времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2 танца/

Възрастови категории:
„І“ (МИНИ)до 9 години
„ІІ“от 9 до 13 години
„ІІІ“от 13 до 18 години
„ІV“над 18 години
КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ
ХОРЕОГРАФИЯКомпозиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност.
ПОСТАНОВКАОригиналност на постановката.
АРТИСТИЧНОСТРазкритие на художествения образ и сценична култура.
ИМИДЖСъответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции.

ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР

Фолклорно-етнографски колективи, представят номера и програми, създадени на фолклорна основа, народни (регионални, местни) обичаи. Времетраене до 8 мин.

Възрастови категории:

 • до 20 години
 • над 20 години
КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ:
 • Качеството на фолклорния материал (художествена ценност, етнографска точност);
 • Съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, атрибути, костюми на народни (регионални, местни) традиции; – качеството на изпълнение;
 • Зрелищно решаване на изпълнение, яркост и самобитност, оригиналност на изпълнение;
 • Съответствие на костюми, музикални инструменти и реквизит на темата на изпълнение;

В КОНКУРСА СА ВКЛЮЧЕНИ И ДРУГИ ВИДОВЕ АРТ И СПОРТНИ ДИСЦИПИНИ!!!

 • Кино
 • Театър-мода
 • експериментален жанр
 • цирково шоу
 • земна акробатика
 • аеробика
 • демонстрации на бойни изкуства
 • други

НАГРАДЕН ФОНД:

ГРАНД ПРИ – Безплатно участие в МФИ «Утринна звезда»-2023

Ваучери с отстъпки за Арт Лагер-фестивал „Утринна звезда“ и МФИ „Утринна звезда“

Дипломи за всички участници

Купи, медали и плакети 1-во, 2-ро, 3-то място.

Награда за най-добра хореография и постановка.

Награда на Арт Академия „Утринна звезда“-лауреатите получават покана да представят България на европейски и световни конкурси и фестивали!

Наградите се връчват по преценка на журито, организаторите и партньорите на конкурса. Запазва се право да не присъжда всяка една от горепосочените награди.

КЛАСИРАНЕ

Класирането се осъществява по точкова система.

І място37-40 точки
ІІ място31-36 точки
ІІІ място26-30 точки.
*Максимален брой точки по един критерий – 10. Общ максимален брой точки – 40.
*Следователно в определена група може да отсъства първо, второ, или трето място, както е и възможно няколко участника да се класират на едно и също място.

ЖУРИРАНЕТО Е ЗАКРИТО /В ПРОГРАМАТА И В ПРОТОКОЛИТЕ НА ЖУРИТО СЕ ПОСОЧВА САМО СТАРТОВ НОМЕР И ИМЕТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО/.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

т.1Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на фестивала.
т.2Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнителите.
т.3Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица- пътни, дневни,са за собствена сметка.
т.4Разходите за награден фонд, техническото, сценичното и медицинското обезпечаване се поемат от организаторите.
т.5Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите колективи по време на мероприятието, заплащат нанесените щети.
т.6Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.
т.7Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса. Изпълнител, изпратил музика след указания срок ще трябва да заплати допълнително 20 лв.
т.8Авторските права трябва да бъдат уредени от участниците.
т.9Времетраенето на изпълнение:
Соло/дует/трио (Танцово изкуство) – 2 мин.
Соло/дует /трио (Музика) – 4 мин.
Малка група/Формация – 4мин.
*Общо времетраене на категория – 8мин. За фолклорна сесия/хор/оркестър-12мин.
т.10Времетраенето на изпълненията, задължително се посочва в заявката.
т.11Програма на фестивала се определя от организационно-постановъчен екип и не подлежи на коментар.
т.12Организаторите запазват правото си при необходимост да променят програмата.
т.13Решението на журито за крайното класиране на колективите не подлежи на коментар.
т.14С подаване на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на фестивала.
т.15Начинът на провеждане и журиране са запазени и са предмет на авторско право.
*Некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнението!

ОБЩИ УСЛОВИЯ допълнително за Т.7.ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛА, МУЗИКАЛНИЯТ СЪПРОВОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН НА E-MAIL: festival_utrinnazvezda@abv.bg

Музикалният или видео файл трябва да бъде преименуван по следния начин:

1. Танцов стил или музикален стил:

КБкласически балет, неокласика
ХТхарактерни танци,етно шоу, бели денс
МСмажоретни състави
МДКмодерн/джаз/контемпорари
ТШтанцово шоу
Оопен
СТспортни и социални танци
ХХхип-хоп /Street dance
АДакроденс и художествена гимнастика
НТнародни танци
ЕППестрадно и популярно пеене
ФПфолклорно пеене

2. Възрастова категория: І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ, VІІ

3. Формат за участие:

Ссоло
ДТдует/трио
МГмалка група
Фформация
Ппродукция
Аансамбъл
Ххор

4. Име изпълнителя/колектива.

5. Името на танца/песента.

*ЗА РАЗДЕЛ МУЗИКА: Пред името на песента поставете цифра 1 или 2 , в зависимост от предпочитания , коя песен искате да изпеете първа.

Образец ТИ: КБ, ІІ, Ф, Балет Феерия, Па де дьо из балета Лебедово езеро.

Образец МУЗИКА: ФП, ІІІ, С, Петя Петрова, 1 Хубава си моя горо

Срок за изпращане – 12.11.23 г.

*Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса.

*Изпълнител, изпратил музика след указания срок, ще трябва да заплати допълнително 20 лв.

Програма

29.11.23

НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Голям салон.

 • 15:30 ч. Откриване на фестивала.
 • 16:00 ч. Младежка театрална студия гр.Казанлък
 • 17:20 ч.  Театрална студия гр.Правец
 • 18:00 ч. Театрално студия гр.Русе.
 • 16:30 ч. Мастър клас „Хип хоп хореография“ водещ : Денис Костадинов. НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Конферентна зала.

30.11.23

НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Голям салон.

 • 10:00 ч. Фолклорно пеене. МИНИ .   
 • 11:20 ч. Фолклорно пеене. 8-12 год. 
 • 14:00 ч. Фолклорно пеене. 12-15 год.
 • 14:45 ч. Фолклорно пеене.  /15-18 / 18-25 год.
 • 15: 45 ч. Инструментални изпълнители 
 • 17:10 ч. Естрадно и популярно пеене.15-18 /18-25 год. 
 • Мастър класове. НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Конферентна зала.
 • 10:00 – „Хип хоп хореография“ водещ : Денис Костадинов
 • 11:30 –  „Flows“ “ водещ : Стефани Бухова

01.12.23

НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Голям салон.

 • РАЗДЕЛ МУЗИКА.
 • 09:30 ч. Естрадно и популярно пеене. МИНИ. 
 • 11:45 ч. Естрадно и популярно пеене. 12 -15 год.  
 • 14:00 ч. Естрадно и популярно пеене. 8-12 год. 
 • РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО
 • 17:00 ч. Модерн.Джаз.Контемпорари 

02.12.23. Раздел Танцово изкуство.

НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Голям салон.

 • 10:30 ч. Класически балет. Неокласика. Характерни танци.
 • 12:10 ч. Акроденс. Танцово шоу / Open. 
 • 14:00 ч. Мажоретни състави
 • 15:00 ч. Български народни танци . Спортни и социални танци.
 • 16:20 ч. Хип хоп. Стрийт денс.

03.12.23

НЧ „Н.Й. Вапцаров“ гр.Банско. Голям салон.

 • 10:00 ч.   КОНКУРС НОМИНАЦИЯ ГРАНД ПРИ.
  •       НАГРАЖДАВАНЕ.

*Организаторите запазват правото си да променят програмата

Финансови условия

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ Е САМО ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

Хотели 2* и СПА хотели 3*/4* в гр.Банско Цените са преференциални само за участниците на фестивала с включено ДДС и туристически данък – по запитване.

При група над 15 човека – 1 ръководител се настанява безплатно!

В цената е включено:

Full board – нощувка, закуска + обяд + вечеря на „шведска маса”, не включва: безалкохолни и алкохолни напитки и други!

Период за подаване на окончателна резервация – 15 дни преди пристигането.

ВАЖНО: Вие имате право да отмените резервацията на хотела само по е-мейл, най-късно за 10 дни преди пристигане, след този срок вие дължите стойността за един ден за всяка отменена резервация.

*Авансово плащане не се връща.

ТАКСИ участие

Соло / Дует /Трио45 лв. /чов.
Малка група / Формации40 лв. /чов.
Български народни танци и фолклорно -етнографски жанр конкурсна такса25 лв. /чов.

Таксата участие дава правото на изпълнител да участва във всички стилове в ЕДИН раздел, при спазване на общото времетраене на изпълненията.

Изпълнител, заплатил фестивална такса 40 лв. за групови изпълнения и желаещ да участва във формат – соло/дует/трио, доплаща 20 лв. на изпълнение.

Фестивална такса не плащат ръководители на колективи/официални лица/медицински лица/шофьори.

Придружаващи лица плащат благотворителен внос в размер 15 лв./чов..

Участие в мастър класове /издават се сертификати/20 лв. / клас.

ДОПУСКА СЕ УЧАСТИЕ В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА И МАСТЕР КЛАСОВЕ НА КОЛЕКТИВИ И СОЛИСТИ, КОИТО НЕ СЕ НАСТАНЕНИ ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ

Участие в конкурсната програма:

Соло /дует/трио70 лв./чов.
Малка група/формация55 лв./чов.
Мастер класове /издават се сертификати/40 лв./клас

Адреси за подаване на заявките и необходимите документи:

utrinazvezda@abv.bg или онлайн: http://www.utrinnazvezda.com

 • попълнен формуляр на заявката или използвайте онлайн форма в сайта www.utrinnazvezda.com
 • сканирано копие на платежен документ
 • списък на група с дати на раждане

ВАЖНО:

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ – ДО 12.11.2023.

СРОК за превод на авансово плащане 30% от сума за резервация на хотела – ДО 12.11.2023 г.

С подаване на заявката се заплаща фестивална такса.

След изпратено копие от платежен документ по електронната поща, Вашето участие се потвърждава !

Банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД BIC: STSABGSF

IBAN: BG74STSA93000018257553

Сдружение „Арт академия „Утринна звезда

Основание за плащане:

Участие в ХХХІХ МФИ „Утринна звезда“ – / име на колектива / солиста / Успешна подготовка!

Президент на фестивала: Кирил Костадинов

Моб. тел. 0899108875

Програмен Директор: Елена Валериева

Моб.тел. 0896063105

Класация

Класация 2023

Жури в състав:

 • Д-р Росица Панайотова-Григорова
 • Тодор Анастасов
 • Силвия Терзиева
 • Мария Лешкова
 • Асен Драгнев
 • Силвия Терзиева
 • Стефани Бухова
 • Лазар Соколов
 • Доц. Д-р Татяна Соколова

определи следната класация на XXXIХ МФИ „Утринна звезда“ гр.Банско 2023

Естрадно и популярно пеене. МИНИ.Соло.

Поощрителна награда – Капитея Христова Presto Music School  гр.Благоевград

Поощрителна награда – Анна Павлова Presto Music School  гр.Благоевград

Поощрителна награда Ивая Спандолиева Presto Music School  гр.Благоевград

III място Радослава Пенкова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа в.п. Галина Илчовска 

III място Цветомира Беева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

III място Рая  Матева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

III място Валерия Палюшева Presto Music School  гр.Благоевград

II място Виктория Маринчовска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа в.п. Галина Илчовска 

II място Ивайла Пукнева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

II място Ариэлла Ильясова Вокальная группа „Домисолька“ гр.София, в.п. Елена Харлова

II място Бела Мошева Presto Music School  гр.Благоевград

Естрадно и популярно пеене. 8-12 год. Соло.

Поощрителна награда Дамян Даскалов Вокальная группа „Домисолька“ гр.София, в.п. Елена Харлова

Поощрителна награда Никол Якимовска ОДК-Петрич в.п. Велик Дайреджиев

III място Ванеса Ючева Presto Music School  гр.Благоевград

III място Дария Накова  Presto Music School  гр.Благоевград

III място Кира Рийд гр.София в.п. Надежда Рийд

III място Деяна  Матева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

III място Вяра Христова  ОДК – Петрич в.п. Велик Дайреджиев

III място Анна Федяева Вокальная группа „Домисолка“ гр.София, в.п. Елена Харлова

III място Тиаго Константинов Вокальная группа „Домисолька“ гр.София, в.п. Елена Харлова

II място Дияна Василева Presto Music School  гр.Благоевград

II място Радостина Костадинова Presto Music School  гр.Благоевград

II място Дарина Гурдева гр.Велинград, в.п. Милена Костова

II място Анна Маринова ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

II място Лилиа Беева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

II място Дарья Лагунова Вокальная группа „Домисолка“ гр.София, в.п. Елена Харлова

II място Милана Мартынова Вокальная группа „Домисолька“ гр.София, в.п. Елена Харлова

I място Валерия Хван Вокальная группа „Домисолька“ гр.София, в.п. Елена Харлова

I място Мария  Бояджиева ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

I място Йоана Мавродиева, гр.Благоевград

Естрадно и популярно пеене. 8-12 год. Група.

II място  ВГ „Ново поколение“ , гр.Правец, в.п. Миглена Батанова

I място Вокальная группа „Домисолка“ гр.София, в.п. Елена Харлова

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год. Соло.

III място – Антония Табакова ДЮВИШ „Звънче“ Гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

II място – Теодора Стоянова. Гр.Велико Търново, в.п. Яница Русева

II място – Диляна Стоянова ВГ „Фа диез“ гр.Благоевград в.п. Христина Кацарска

II място – Александра Петрова гр.София в.п. Вяра Иванова

I място – Петя Стойчева ВС „ФА ДИЕЗ“ гр. Благоевград, в.п. Христина Кацарска

I място – Боян Георгиев. ВС „ФА ДИЕЗ“ гр. Благоевград, в.п. Христина Кацарска

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год. Джаз/Рок пеене. Соло.

Поощрителна награда Тихомир Кънев, ОДК-Петрич, в.п. Велик Дайреджиев

Поощрителна награда Христианна Божикова -ОДК Петрич в.п. Велик Дайреджиев

Поощрителна награда Дария ГЬокова гр.Пловдив в.п. Теодора Чернева

III място Антония  Табакова ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

III място Мария  Кошеджийска ДЮВИШ „Звънче“ гр.Велинград в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

III място Йоанна Иванова гр.София, в.п. Християна Лоизу

II място Радостина Церковска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа в.п. Галина Илчовска 

I място Вяра Макариева Presto Music School  гр.Благоевград

I място Момчил Стайков  ВГ „Ново поколение“ , гр.Правец, в.п. Миглена Батанова

I място Светлияна  Димитрова  ВГ „Ново поколение“ , гр.Правец, в.п. Миглена Батанова

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год. Дует/Трио.

III място – Вяра Макариева, Никола Войнишки Presto Music School гр.Благоевград

II място – Люси Сивикова, Лора Бобошевска Presto Music School гр.Благоевград

I място – Петя Стойчева и Боян Георгиев ВС „Фа диез “ гр.Благоевград, в.п. Христина Кацарска

Естрадно и популярно пеене. 15-18 год. Соло.

III място Симона Пенчева  ВГ „Ново поколение“ , гр.Правец, в.п. Миглена Батанова

II място Александра Калчева Presto Music School  гр.Благоевград

II място Йоана Крумова  гр. Кюстендил

I място Александра Петкова, гр.София, в.п.  Георги Янков

I място Боян Джапунов Школа Орфей  „НЧ Възродена Искра 2000“ гр. Казанлък х.р. Мариана Мъгева

Естрадно и популярно пеене. 18-25 год. Соло.

II място Снежана Полизоева, ОДК – Петрич в.п. Велик Дайреджиев

Фолклорно пеене. Мини. Соло.

III място Паола Николова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Марая Боева НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Румина Стоянова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Виктория Боева НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Радослава Пенкова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Александър Александров ПГ “Шарено герданче“ Детска градина „Осми март“ гр.Търговище х.р. Албена Димчева

I място Виктория Маринчовска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. МИНИ . Дует.

I място Радослава Пенкова и Виктория Маринчовска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. Мини. Група

I място – Квартет „Шарено герданче“ към ДГ»Осми март»с ръководител Албена Димчева

Фолклорно пеене. 8-12 год. Соло.

Поощрителна награда Никол Пенкова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Поощрителна награда Денислава Върбишка НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Поощрителна награда Ангела Кошутанска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Поощрителна награда Елена Христова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Никол Бойкова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Ева Бачийска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Ивайла Хинкина НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Виктория Лачовска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Виктория Динковска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

II място Елена Христова НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

I място Мариела  Христова с.Братаница  НЧ„Св.Св.Кирил и Методий – 1933“, в.п.  Николина Йорданова

I място Мирела Танкова, гр.Пазарджик, в.п.Мария Веселинова

I място Габриела Аврамова гр.Гоце Делчев в.п. Петър Аврамов

Фолклорно пеене. 8-12 год . Дует/Трио

III място Денислава Върбишка и Виктория Динковска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. 8-12 год . Група.

II място ДВГ „Сребърни камбанки“ НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. 12-15 год. Соло.

Поощрителна награда Деница Янкинска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

III място Никол Якимовска ОДК-Петрич в.п. Велик Дайреджиев

I място Радостина Церковска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

I място Михаела Бояджийска гр.Банско х.р. Михаил Бояджийски

Фолклорно пеене. 12-15 год . Дует/Трио

I място Радостина Церковска и Ангела Кошутанска НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. 12-15 год. Вокална формация.

I място ВГ „Черно и бяло“ НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Фолклорно пеене. 15-18 год. Соло.

II място Биляна Борисова НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград в.п. Марияна Ангелова

Фолклорно пеене. 15-18 год..Дует.

I място – Ивана Малчова и Ивона Малчова, гр. Благоевград, в.п. Мая Чакова

Фолклорно пеене. 15-18 год. Група.

I място – Вокална група към НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Благоевград, в.п. Марияна Ангелова Мая Чакова

Фолклорно пеене. 18-25 год . Соло.

III място Мария Георгиева, ОДК-Петрич в.п. Велик Дайреджиев

Инструментални изпълнители.МИНИ.Соло.

II място – Уна Златановска Крива Паланка /Македония педагог Лариса Жулина-Митовски

Инструментални изпълнители. 8-12 год. Соло.

I място Йордан Бурев Школа по китара Младежки дом – Пазарджик х.р. Теодор Налбантов

Инструментални изпълнители. 12-15 год. Соло.

I място Владислав Тошев НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Инструментални изпълнители. 12-15 год. Дует.

I място Владислав Тошев Цветан Радойски НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Инструментални изпълнители. 12-15 год. Група.

I място Акордеонен квартет „Хармония“ НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Инструментални изпълнители. 12-15 год. Рок Група.

I място Рок група – RocKids Presto Music School, Благоевград.

Инструментални изпълнители. 15-18 год. Соло.

II място Димитър Коларов Школа по китара Младежки дом – Пазарджик х.р. Теодор Налбантов

II място Ева Николова Крива Паланка/Македония педагог Лариса Жулина -Митовски

I място Велизар Грозданов Дюлгеров / акордеон НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград педагог Христо Златков

Инструментални изпълнители. 15-18 год..Рок група.

I място – Рок група „LEGACY“  Presto Music School, Благоевград.

Инструментални изпълнители.18-25 год. Соло.

I място -Теодор Налбантов Школа по китара Младежки дом – Пазарджик х.р. Теодор Налбантов

Инструментални изпълнители. Смесена в.к..Оркестър.

II място – Оркестар при ООУ „Йоаким Крчовски“-Крива Паланка Р.С. Македония , х.р. Лариса Жулина-Митовски

Театрално изкуство.

III място Драмска група “Дон Кихот” СОУ “Јосиф Јосифовски” гр.Гевгелија/Македония Режија: Daniela Djisheva.

II място – Детска театрална студия гр.Правец х.р.Миглена Батанова

II място – Театралната студия на Мая Стоянова, Народно читалище „Искра-1860“, гр. Казанлък, х.р. Мая Стоянова

I място – Детска театрална школа „ПАТИЛАНЦИ“ гр.Русе, х.р. Деница Дончева

Модерн.Джаз.Контемпорари. 8 – 12 год. Соло.

II място Карина Станева Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

I място Ана Кирилова Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

Модерн.Джаз.Контемпорари. 8 – 12 год. Дует/Трио.

III място Никол  Петкова, Далия Дамянова, Елена Маркова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Модерн.Джаз.Контемпорари. 8 – 12 год. Малка група.

II място Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

Модерн.Джаз.Контемпорари. 8 – 12 год. Формация.

III място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

II място Katty Dance Studio 2, гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

I място Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece .

Модерн.Джаз.Контемпорари.12-15 год. Соло.

II място Мериан Поповска Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

I място Ива Кантарджиева Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова, Емилия Маргинова 

Модерн.Джаз.Контемпорари.12-15 год. Дует/Трио.

III място Мериан Поповска Лилия Петрова Лия Любчева Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

I място Ирини Цифци & Христина Пападопулу Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece

Модерн.Джаз.Контемпорари.12-15 год. Малка група.

II място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Модерн.Джаз.Контемпорари.12-15 год.Формация.

I място Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece .

Модерн.Джаз.Контемпорари. 15 – 18 год. Дует/Трио.

III място Яна Назлиева и Адриана Георгиева Katty Dance Studio 1, гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

II място Яна Назлиева и Радина Попова Katty Dance Studio 1, гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

I място Симона Димитрова Моника Григорова Балет „Shine“  НЧ „Аврора 2013 г.“ гр.Перник

Модерн.Джаз.Контемпорари. 15 – 18 год. Малка група.

II място Katty Dance Studio 1, гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

I място Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece .

Модерн.Джаз.Контемпорари.15-18 год.Формация.

II място Katty Dance Studio 1, гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

I място Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece .

Модерн.Джаз.Контемпорари. 18-25 год. Соло.

III място Лилия Петрова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова

Класически балет.Неокласика. МИНИ. Соло.

II място Мелина Тиока Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

II място Яна Петкова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Класически балет.Неокласика. МИНИ. Дует/Трио.

III място Павела и Йордана Лазарови Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Класически балет.Неокласика. МИНИ. Малка група.

Поощрителна награда Балет „Миронова“ НЧ „Аврора 2013 г.“ х.р. Аделина Миронова

III място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Класически балет.Неокласика. 8-12 год. Соло.

Поощрителна награда Елена Маркова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Поощрителна награда Александър Атанасов Балет „Миронова“ гр.Брезник  х.р. Аделина Миронова

Поощрителна награда Димана Ангелова Балет „Миронова“ х.р. Аделина Миронова

III място Сиана Недялкова Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

II място Ана Мария Кирилова Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

II място Сиана Недялкова Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

I място Карина Станева Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

I място Stefania Dermentzi  Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama,

Класически балет.Неокласика. 8-12 год. Дует/Трио.

Поощрителна награда Елена Маркова и Далия Дамянова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

II място Ана Мария Кирилова, Карина Станева, Сиана Недялкова Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

Класически балет.Неокласика. 8-12 год. Малка група.

Поощрителна награда Балет „Миронова“ х.р. Аделина Миронова

II място Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София х.р. Славея Славчева

Класически балет.Неокласика. 8-12 год. Формация.

I място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Класически балет.Неокласика. 12-15 год. Соло.

III място Мериан Поповска Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

I място Irini Tsiftsi Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece

Класически балет.Неокласика. 12-15 год. Дует/Трио.

III място Мериан Поповска и Лия Любчева Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

II място Мериан Попвска  Лилия Петрова  Лия Любчева  Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Класически балет.Неокласика. 12-15 год..Малка група.

III място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

I място Dance School  “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou”  Drama,  Greece .

Класически балет.Неокласика. 12-15 год. Формация.

III място Балет „Миронова“ х.р. Аделина Миронова

Класически балет.Неокласика. 15-18 год. Малка група.

I място Dance School “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou” Drama, Greece

Класически балет.Неокласика. 18-25 год. Соло.

I място Лилия Петрова Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова

Характерни танци. МИНИ.. Дует/Трио

II място Габи Василева и Борислав Василев Категория, ТФ „Екстрийм шоу“, гр. Перник/София, х.р. Кирил Крумов

Характерни танци. МИНИ. Малка група.

II място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Характерни танци. 8-12. Малка група.

III място Балет „Миронова“ х.р. Аделина Миронова

I място Балетна школа Happy Dance, гр.София, х.р.Румяна Славчева

Характерни танци. 12-15 год. Соло.

III място. Лия Любчева Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

II място Мериан Поповска Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Характерни танци. 12-15 . Малка група.

II място Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова

Характерни танци. 15-18 год. Дует/Трио.

I място Ивона Няголова, Преслава Христова, Айсун Исмет Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

I място Симона Димитрова и Моника Григорова НЧ „Аврора 2013 г.“

Танцово шоу. Open. 8-12 год. СОло

III място Ива Димитриева Балетско студио „Газели“ Радовиш Македония х.р.Изабела Ангелова

II място Яница Нейкова Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

Танцово шоу. Open. 8-12 год. Малка група.

Поощрителна награда Балет „Миронова“ х.р. Аделина Миронова

Танцово шоу. Open. 8-12 год. Формация.

II място Балетско студио „Газели“ Радовиш Македония х.р.Изабела Ангелова

I място Балетско студио „Газели“ Струмица Македония х.р.Изабела Ангелова

Танцово шоу. Open.12-15 год. Соло.

II място Виктория Дулева Балетско студио „Газели“ Македония х.р.Изабела Ангелова

Танцово шоу. Open.12-15 год. Формация.

I място ТФ „Екстрийм шоу“, гр. Перник/София, х.р. Кирил Крумов

I място МС „Слънце“ НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Танцово шоу. Open.15-18 год. Соло.

I място. Мила Ангелова Балетско студио „Газели“ Македония х.р.Изабела Ангелова

Танцово шоу. Open.15-18 год. Соло.

I място. Виктория Накева и Марияна Мицева Балетско студио „Газели“ Македония х.р.Изабела Ангелова

Танцово шоу. Open.15-18 год. Формация.

I място. Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

Мажоретни състави. 8-12 год. Соло.

III място Яница Нейкова Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

II място Анастасия Карпенко Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

I място Дерия Адил Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

Мажоретни състави.8-12 год. Малка група.

III място Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

Мажоретни състави.8-12 год. Формация.

II място Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

Мажоретни състави.12-15 год. Дует.

II място Наталия Вълкова и Ива Кантарджиева Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова, Емилия Маргинова 

Мажоретни състави.12-15 год. Формация.

II място Мажоретен състав ЦПЛР Мездра х.р. Христина Стоянова

I място МС „Слънце“ НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 

Мажоретни състави.15-18 год. Малка група.

II място Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова, Емилия Маргинова 

Мажоретни състави.15-18 год. Формация.

II място Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова

I място Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова, Емилия Маргинова 

Мажоретни състави.18-25 год. Соло.

I място Емилия Маргинова  Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова

I място Лъчезар Маргинов Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова

Народни танци. МИНИ. Продукция.

I място Детски танцов състав „Луди Млади“ Пловдив НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ х.р.  Петя Маринова и Биляна Пашова

Народни танци. 8-12 год. Формация.

I място Сдружение клуб за народни танци „Силивряк“ гр.Ракитово, х.р. Светлана Коцева

Народни танци. 12-15 год. Формация.

I място Сдружение клуб за народни танци „Силивряк“ гр.Ракитово, х.р. Светлана Коцева

Народни танци. 15-18 год. Формация.

I място Сдружение клуб за народни танци „Силивряк“ гр.Ракитово, х.р. Светлана Коцева

Народни танци. 18-25 год. Малка група.

II място Танцов състав „Сухаченче“  Народно читалище „Асен Златаров – 1921“ гр.Сухаче х.р.  Христофор Цонков

Модерн.Джаз.Контемпорари. 12-15 год. Малка група.

II място – Балетно студио „АРТ“ НЧ“Развитие“-гр.Враца Худ. рък.Петя Христова. Пом. Рък. Ема Петрова, Илинда Димова

Народни танци.Етно шоу.

II място Omada Filon Paradosiakon Horon Kavalas and Politistikos sillogos neas Iraklitsas „Agios Georgios

II място Politistikos sillogos Paleohoriou

I място Politistikos Morfotikos Sillogos Astypaleas

Спортни и Социални танци. 8-12 год. Соло.

I място Стефанија Јованова Танцов Спортски Клуб Линеа гр. Кавадарци, Р. Македонија

Спортни и Социални танци. 8-12 год. Малка група.

II място Танцов Спортски Клуб Линеа гр. Кавадарци, Р. Македонија

Спортни и Социални танци. 12-15 год. Соло.

II място Елена Јованов Танцов Спортски Клуб Линеа гр. Кавадарци, Р. Македонија

I място Ели Лазаров Танцов Спортски Клуб Линеа гр. Кавадарци, Р. Македонија

Спортни и Социални танци. 12-15 год. Дует/Трио.

II място Стефанија Јованова, Ели Лазаров, Елена Јованов Танцов Спортски Клуб Линеа гр. Кавадарци, Р. Македонија

Хип хоп. Стрийт денс. Мини. Малка група

II място ТФ „Екстрийм шоу“, гр. Перник/София, х.р. Кирил Крумов

Хип хоп. Стрийт денс.8-12 год. Формация.

I място Dance studio New eX  гр София х.р.Десислава Вълкова и Анджелина Осман

Хип хоп. Стрийт денс.12-15 год. Формация.

I място ТФ „Екстрийм шоу“, гр. Перник/София, х.р. Кирил Крумов

Хип хоп. Стрийт денс.15-18 год. Дует/Трио.

II място Калина Клисарска Анджелика Бояджиева Джулия Грашева Dance N’Beats , гр. Дупница

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ

Специална награда на журито за  Деница Дончева За цялостна визия и съвременен прочит, постановка и режисура, изпълнителска техника и иновации в сценографията

Специална награда на Президента на фестивала – ваучер 500 лв. за Международен Арт Лагер Банско 2024 и МФИ „Утринна звезда“ Златни пясъци 2024

 • Балетно студио „АРТ“  НЧ“Развитие-1869“ гр.Враца х.р. Петя Христова пом.рък. Лилия Петрова
 • Dance studio New eX  гр София х.р.Десислава Вълкова и Анджелина Осман
 • НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа Х.р. Галина Илчовска 
 • Спортен клуб „Каприз“, гр.Тервел х.р. Живка Ненова пом.рък. Ивона Няголова
 • Спортен клуб „МЕГА“- чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини гр.Пазарджик, х.р.Петрунка Стойчева – Маргинова

Специална награда

Ваучер за безплатно настаняване на 5 човека на МФИ „Утринна звезда“ Банско 2024

 • Сдружение клуб за народни танци „Силивряк“ гр.Ракитово, х.р. Светлана Коцева
 • Детска театрална школа „ПАТИЛАНЦИ“ гр.Русе, х.р. Деница Дончева

ГРАНД ПРИ МФИ „УТРИННА ЗВЕЗДА“ Банско 2023 – 2000 лева.

Dance School  “Aggelova Elena & Lamprini Kalfopoulou”  Drama,  Greece .

Ваучер за безплатно настаняване на 5 човека на МФИ „Утринна звезда“ Банско 2024

Go to Top