morning-star
Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда"
МФИ Банско 2020

МФИ Банско 2020

XXХ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ
НА ИЗКУСТВАТА
„УТРИННА ЗВЕЗДА“
БАНСКО
НАЙ-МАЩАБНИЯТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ С НАЙ-БОГАТИЯ НАГРАДЕН ФОНД
02.12.2020-06.12.2020 г..

Организатори:
Сдружение Арт Академия „Утринна звезда”
СЕКЦИЯ на Международен Танцов Съвет
CID-UNESCO
ОБЩИНА БАНСКО

ГРАНД ПРИ НА ФЕСТИВАЛА на стойност 4500 лв.-
БЕЗПЛАТНО ПРЕБИВАВАНЕ НА
МФИ „УТРИННА ЗВЕЗДА” БАНСКО – 2021 !!!
Каним ви на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се провежда в най-красивите Български курорти - лятото в морските курорти Албена, гр.Черноморец, гр.Созопол, а през зимата в Банско и е един от водещите и престижни фестивали! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в България и чужбина!

Регламент

В рамките на
ХХХ Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда"
се включва и онлайн формат

Искаме да ви уведомим, че поради създалата се обстановка, вие можете да участвате в ХХХ Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда" и онлайн.

От 02 до 08 НОЕМВРИ 2020 г. можете да изпращате клипове или линкове към вашите видеа .

Видеата трябва да са заснети след 01.01.2019 година.

Клиповете или линкове ТРЯБВА да изпращате на e-mail : utrinazvezda@abv.bg

Всеки колектив или индивидуален участник трябва да изпраща видеа в съответствие с регламента на фестивала. Заедно с видео прикачете, талон за участие и копие от платежен документ.

Журито ще присъди награди за І, ІІ и ІІІ място в отделните категории и

І място- грамота, предметна награда и безплатно участие на МФИ „Утринна звезда“ през 2021 година

ІІ място- грамота, предметна награда и 50 % отстъпка от таксата за участие на МФИ „Утринна звезда“ през 2021 година

ІІІ място- грамота, предметна награда и 20 % отстъпка от таксата за участие на МФИ „Утринна звезда“ през 2021 година

Наградите ще бъдат изпратени по куриер.

Такси за участие в онлайн конкурса :

индивидуални участници/соло/дует/трио - 30 лв./чов. до 2 изпълнения в стил, за всяко следващо изпълнение доплащане - 10 лв.

Групи/формации - 20 лв. на човек/на стил до 2 изпълнения, за всяко следващо изпълнение доплащане - 10 лв.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 16 ДЕКЕМВРИ 2020г. на страницата на фестивала във Фейсбук и на сайта на фестивала.

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ– ДО 17.11.2020 г.

Участници във фестивала:

Фестивалът е отворен за всички - индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Възрастови категории:

І. Категория МИНИ до 8 години 4 месеца

ІІ. Категория от 8 г. и 4 месеца до 12 години и 4 месеца

ІІІ. Категория 12 г. и 4 месеца до 15 години

ІV. Категория 15 - 18 години

V. Категория 18 - 25 години

VІ. Категория над 25 години

Позволява се смесване на възрастовите категории 50%,като по-малките преминават в следващата възрастова категория!

VІІ. Смесена /за продукции/

Формат за участие

- Солo

- Дует/трио

- Малки групи - 4-8 човека

- Формации – над 8 човека

- Продукция –над 20 човека

Целта на организаторите:

Предоставяне на възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби

Развитие на различните видове изкуства и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата

Обмяна на творчески опит

Сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите

Популяризиране на световни и национални културни ценности

Форма на фестивала: Фестивалът има конкурсен характер!

КЛАСИРАНЕ

Класирането се осъществява по точкова система.

Максимален брой точки по един критерий – 10. Общ максимален брой точки -40.

І място- 37-40 точки

ІІ място- 31-36 точки

ІІІ място – 26-30 точки.

Следователно в определена група може да отсъства първо, второ, или трето място, както е и възможно няколко участника да се класират на едно и също място.

В танцовите дисциплини журирането е закрито/в програмата и в протоколите на журито се посочва само стартов номер и името на танца/.

РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО
СТИЛОВЕ:

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА. ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ, ЕТНО ШОУ, СТИЛИЗИРАН ФОЛКЛОР.

СПОРТНИ И СОЦИАЛНИ ТАНЦИ. ТАНЦОВО ШОУ. OPEN. МОДЕРН, ДЖАЗ, КОНТЕМПОРАРИ. HIP HOP / STREET DANCE. МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА. АКРОДЕНС.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА

- Палци не се одобряват при танцьорите в категория МИНИ .

- Използване на сценография, аксесоари и опори е позволено.

В «класическа хореография» могат да бъдат представени композиции под класическа музика. Изпълняват се в традиционните за стила костюми. Обувки – полупалци, палци. Танцьорите в тази категория трябва да изпълняват класическа хореография.

В „Неокласика” могат да бъдат представени композиции с използване на класическа, стилизирана класическа или съвременна музика. Основа на хореографията трябва да е класическа, но с оригинални елементи от други стилове. В костюмите могат да бъдат привнесени оригиналността и стилизацията . Възможно е представяне на изпълнението без обувки.

ХАРАКТЕРНИ, НАРОДНО- СТИЛИЗОВАН, ЕТНО ШОУ.

-Хореографията трябва да е съставена въз основа на оригинални танци на народите.

В тази дисциплина са включени традиционните танци на всяка националност, предавани от поколение на поколение. Танците могат да бъдат избрани от всякаква географска или етническа територия и могат да представят какъвто и да е исторически период.

-Използването на традиционни костюми и музика е задължително.

- Народно-стилизиран танц – хореографията трябва да съответства на традиционния танц, но могат да бъдат използвани съвременни танцови техники. Костюмът трябва да носи характерния образ, но може да бъде опростен/стилизиран.

DANCE SHOW (Танцово шоу)

-Танцът трябва да бъде сюжетен или сюжетно-образен с такова разположение на хореографския материал, в което се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. Аксесоари , декорации и сценически материал- позволени.

-Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

-Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

Танцово шоу е сложно синтезирано танцово направление, което се базира на свободни комбинации на елементи на класическа хореография, джаз, модерн, съвременна хореография , народна стилизация, вариете, кабаре, акробатични елементи и т.н. Музикално-хореографска миниатюра с такова разположение на хореографския материал , че позволява разкриване на смислово и емоционално разкриване на номера. Композицията може да бъде емоционална и да съдържа шоу елементи. В основата на танца трябва да е заложено драматургично действие, което съдържа три композиционни елемента : завръзка , кулминация и финал.

СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ТАНЦИ

Спортни танци./ Латино шоу / Сальса/ Бачата/ Меренге/ Руэда/ Аргентинско танго/ Хастл

МОДЕРН, ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. Танцът може да бъде сюжетен или сюжетно-образен, с такова разположение на хореографския материал, когато се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. - Всички танцови движения трябва да са в съответната техника.Характерни за стила позиции на крака, ръце и тялото. - Декорации и сценичен материал- позволени, използване на аксесоари, които са част от костюма или от образа на танцьора е позволено. Модерн –стил, който включва свобода на самоизразяване. Сюжети , различаващи се от класиката, но класиката е основа. Тук забележимо се увеличава вниманието към рисунката на движение, ритъм и идея. Движението се заражда от импулса, което дава на тялото свобода в пространството. В модерн има значение вътрешната пълнота на движението, точни линии , умение да се работи с дишането. Джаз – възниква в САЩ през 60-те години на 20 век и съчетава в себе си фолклора на афроамериканците и танците на другите емигранти. Той се отличава със свобода на движение на тялото и отделните му части както по хоризонтал , така и по вертикал. - съгласуване на движенията с ритъма на музиката; - синкопиране – ритъм между силните доли на музиката; - изолирани движения – подвижността само на една част на тялото, като в същото време цялото тяло е неподвижно или се движи в срещуположна посока. Контемпорари – в хореографията на танца се срещат елементи от модерн, джаз, народни танци, класически балет с източни техники и културата / йога, елементи на бойните изкуствата/. Този стил постоянно се развива, това е работа върху пластиката и грацията на тялото, разтяжка на всички групи мускули, скокове, падания, преплъзвания над пода, контактна импровизация. Характерна особеност на контемпорари е редуването на напрегнати мускули и неочаквано отпускане на тялото, рязко спиране, падане и ставане , балансиране. Контемп съдържа елементи на класическия танц, но ако класиката е строги форми на изразяването и точен сценарий, то в контемпорари е важно танцьорът да слуша гласът на своето тяло, което изразява емоционални преживявания.

OPEN . В дадената категория отсъства ограничение в стиловете танци. Стиловете, които се използват могат да бъдат в чист вид или в съчетание. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство. - Използване на аксесоари, които са част от костюма или образа на танцьора е позволено. STREET DANCE / HIP HOP - Използване на реквизит не е препоръчително - Използване на аксесоари е позволено - Позволено използване на акробатически елементи, но да не са доминиращи. При подаване на заявката да се посочи стил: STREET (Hip-Hop\Popping\Locking\House\Breaking) DANCEHALL (Dancehall,Twerk) FEMALE CHOREO (Vogue\Waacking\High Heels \ Jazz Funk \Go-Go\Pole Dance) МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. Парадни и спортни мажоретки. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи. ХУДОЖЕСТВЕННА ГИМНАСТИКА.АКРО ДЕНС. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи. *изпълненията на солo, дует и трио да не надвишават 2 минути. *колективите представят танци или композиции с общо времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2-3 танца/ *некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнение и отнемане на точки!!! * музика трябва да бъде изпратена на е-мail – festival_utrinnazvezda@abv.bg Файлът да се ПРЕИМЕНУВА по образец посочен в общи условия т. 7.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

- «ИНТЕРПРЕТАЦИЯ» : способността на танцьора да следва ритъма и музикалността на мелодията, да ги изразява посредством движенията на тялото, способността да използва движенията и техническите елементи адекватно на музикалната рисунка, способността на танцьора плавно да продължи рисунката на танца след «спиране», «пауза» и други фигури. «Интерпретация» може да се подразбира и като способността на танцьора да адаптира и налага движенията на музиката.

- «ТЕХНИКА»: изпълнението на движенията трябва да съответства на музиката, изпълнение на технически елементи , движения и фигури, (позиция, точност, координация, равновесие и контрол над тялото), използване на цялото пространство както персонално така и общо по вертикални, хоризонтални и диагонални плоскости, синхрон.

- «ХОРЕОГРАФИЯ» : разпределение на движения, фигури в съответствие с танцовия контекст, костюм и музика. Съответствие на репертуара с възрастта на изпълнителите.

- «ИМИДЖ» : актьорско майсторство, презентацията на танцьорите на сцената. Изкуството на изпълнителите да демонстрират емоции и чувства. Начално и завършващо представяне на танцорите.

РАЗДЕЛ МУЗИКА

- ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ

- ЕСТРАДНА И ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН

- ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ /СОЛО, ОРКЕСТРИ, АНСАМБЛИ/

- РОК ГРУПИ

- БИЙТБОКС

Изпълнители представят песни или инструментални композиции с общо

времетраене до 12 мин. на категория /композиции или 2 песни/

-индивидуалните и груповите изпълнители да представят до 2 песни;

- допуска се съпровод до 5 души

- една от песните да е на български език/авторските песни имат приоритет/

-оркестри и групи представят по 2 композиции

Формат за участие

- Солo

- Дует/трио

- Малки групи - 4-8 човека

- Ансамбли – над 8 човека

- Хор

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- музикалност; художествена интерпретация на музикално произведение (собствена интерпретация на произведението);

- чистота на интонация и качеството на звучене;

- сложост на репертоара; /за ансамбли, дуети, триа- изпълнение на унисона и многогласие, интониране на хорова партия. Съответствие на репертоара с изпълнителски възможности.

- Сценична култура, артистизъм.

РАЗДЕЛ ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО

• Участниците представят театрална постановка или спектакъл.

• времетраене до 40 минути.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- АРТИСТИЧНОСТ

- РЕЖИСУРА

- ПОСТАНОВКА

- СЦЕНОГРАФИЯ

РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО.

-картините ще се рисуват по време на фестивала,техниката на изпълнение свободна.

- темата ще бъде озвучена на място

- организаторите подсигуряват повърхности за рисуване/хартия, платно/.

- картини ще бъдат подредени в изложба на Гала концерта.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- КОМПОЗИЦИЯ

- ЖИВОПИСЕН СТИЛ

- ЦЯЛОСТНОСТ В ПРЕДАВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕ, ЧУВСТВЕНОСТ НА ОБРАЗА.

- ОРИГИНАЛНОСТ

ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

колективите представят танци или композиции с общо

времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2 танца/

Възрастови категории:
І - МИНИ / до 9 години /
ІІ - от 9 до 13 години
ІІІ – от 13 до 18 години
ІV- над 18 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- ХОРЕОГРАФИЯ - композиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност

- ПОСТАНОВКА - оригиналност на постановката.

- АРТИСТИЧНОСТ - разкритие на художествения образ и сценична култура

- ИМИДЖ - Съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции

ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР
Фолклорно-етнографски колективи, представят номера и програми, създадени на фолклорна основа, народни (регионални, местни) обичаи. Времетраене до 12 мин.

Възрастови категории:
- до 20 години
- над 20 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ:

- качеството на фолклорен материал (художествена ценност, етнографска точност);

- съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, атрибути, костюми на народни (регионални, местни) традиции; - качеството на изпълнение;

- зрелищно решаване на изпълнение, яркост и самобитност, оригиналност на изпълнение;

- съответствие на костюми, музикални инструменти и реквизит на темата на изпълнение;

вЪВ ФЕСТИВАЛА СА ВКЛЮЧЕНИ И ДРУГИ ВИДОВЕ ИЗКУСТВА!!!
Театър мода, експериментален жанр, цирково шоу, земна акробатика, аеробика, демонстрации на бойни изкуства и други.

Награден фонд:

1.Гранд При–безплатно пребиваване/нощувки и изхранване на наградения колектив 15 човека/ по време на МФИ „Утринна звезда” в гр.Банско - 2021

2.50% отстъпка от такса участие за квалификациите за P.A.S.S. METHOD/ Balkan Cup, за всички участници на фестивала. 5 квоти директно за P.A.S.S. METHOD/ EUROPEAN CUP - Рим/Италия 2021

3.Дипломи за всички участници

4.Купи, медали

5.Награда за най-добра хореография и постановка

6. Стипендии и материални награди

7. Награда на Арт Академия „Утринна звезда“- лауреатите получават покана да представят България на европейски и световни конкурси и фестивали!

8. За всеки по нещо – шапки,фланелки, химикалки или фестивални торби .

Освен конкурсната програма ви очакват:

семинари и майстор класове с водещи специалисти!

Дискотеки!

И ОЩЕ МНОГО ПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ !!!

Адреси за подаване на заявките:

utrinazvezda@abv.bg или utrinnazvezda_fest@abv.bg

- талон за участие

- списък на участниците с ЕГН

- списък на нощуващи с ЕГН

Можете да подадете заявката си и онлайн на адрес: http://www.utrinnazvezda.com

ОБЩИ УСЛОВИЯ

т.1. Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на фестивала.

т..2. Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнителите.

т..3. Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица- пътни, дневни,са за собствена сметка.

т.4.Разходите за награден фонд, техническото, сценичното и медицинскотообезпечаване се поемат от организаторите.

т.5. Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите колективи по време на мероприятието, заплащат нанесените щети на хотели.

т.6. Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.

т.7. За участие във фестивала музика трябва да бъде изпратена на e-mail: festival_utrinnazvezda@abv.bg до 17.11.20г.

Музикален файл трябва да бъде преименуван по следния начин:РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

а/танцов стил:

КБ-класически балет, неокласика.

ХТ-характерни танци,етно шоу, бели денс

МС-мажоретни състави

МДК-модерн/джаз/контемпорари

ТШ-танцово шоу

О-опен

СТ-спортни и социални танци

ХХ-хип-хоп /Street dance

АД-акроденс и художествена гимнастика

НТ-народни танци

т.7. б/Възрастова категория: І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ, VІІ

в/Формат за участие:

С - соло

ДТ - дует/трио

МГ- малка група

Ф - формация

П – продукция

г/Име изпълнителя/колектива.

д/Името на танца.

Образец: КБ, ІІ, ДТ, Симона Петрова, Петър Иванов, Балет Фиерия, Па де дьо из балета Лебедово езеро.

РАЗДЕЛ МУЗИКА: а/ЕПП - естрадно и популярно пеене . ФП - фолклорно пеене

б/Възрастова категория: І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ, VІІ

в/Формат за участие:

С - соло

ДТ - дует/трио

МГ- малка група

А - ансамбъл

Х – хор

г/Име изпълнителя/колектива.

д/Името на песен. Пред името на песента поставете цифра 1 или 2 , в зависимост от предпочитания , коя песен искате да изпеете първа.

Образец: ФП, ІІІ, С, Петя Петрова, 1 Хубава си моя

т.7. Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса. Изпълнител изпратил музика след 10.11.20 г. ще трябва да заплати допълнително 20 лв..

т.8. При соло, дует и трио /танцово изкуство/, времетраенето на изпълнение да е до 2 минути.

т.9.Времетраенето на изпълненията,задължително да се посочва в заявката.

Некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнението!!!

т.10. Програма на фестивала се определя от организационно-постановъчен екип и не подлежи на коментар. Към участие в гала-концертa се допускат колективи и индивидуални изпълнители заели първите места в своите категории и предложени от журито за гала-концерта.

т.11. Организаторите запазват правото си при необходимост да променят програмата.

т.12. Решението на журито за крайното класиране на колективите не подлежи на коментар.

т.13. С подаване на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на фестивала.

т.14. Начинът на провеждане и журиране са запазени и са предмет на авторско право.

т.15. Внесен депозит /капаро за хотел и фестивална такса/ при отказ от участие - не се възстановява.

т.16. Настаняване в хотели е само с предварителна заявка и единствено през организаторите.

т.17. Възможно е настаняване за по-кратък период-цени по запитване.

т.18. Трансфер: София – Банско – София - цени по запитване.

Финансови условия

Фестивален внос

Индивидуални изпълнители/соло, дует, трио/ –35 лв/чов.

Ансамбли, групи, формации, състави – 30 лв./чов.

Един фестивален внос дава правото на изпълнител да участва във всички стилове в раздела! Изпълнител, заплатил фестивална такса 30 лв. за групови изпълнения и желаещ да участва в категория – соло, дует-трио, доплаща 10 лв. на изпълнение. Колективи участващи в конкурсна програма само с един танц заплащат фестивален внос в размер 10 лв. на човек!!!

Фестивални внос не се заплаща от ръководителите , помощник-ръководители на колективите, шофьори и медицински лица.

Придружаващи лица плащат благотворителен внос-

15 лв..

ВАЖНО: САМО ЗА БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ И ФОЛКЛОРНО - ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР

Фестивални внос – 20 лв. на човек

ВАЖНО: ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ДО 25.10.2020 г.
отстъпка 5% от цена за настаняване в хотели!!!
НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ Е САМО ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ ГР.БАНСКО.

ЦЕНА НА ДЕН НА ЧОВЕК :

хотел - 2*/3*/4*- 37-45лв.

Full board – нощувка, закуска + обяд + вечеря,

не включва: безалкохолни и алкохолни напитки.

Цените са нетни преференциални само за участниците на фестивала с включено ДДС и туристически данък!

При група над 15 човека – 1 ръководител се настанява безплатно.

Период за подаване на окончателна резервация - 30 дни преди пристигането.

Допълнителни резервации се приемат след датата на окончателната заявка само при наличие на свободен капацитет в хотелите.

Адреси за подаване на заявките:

utrinazvezda@abv.bg или utrinnazvezda_fest@abv.bg

онлайн на адрес:http://www.utrinnazvezda.com

- талон за участие

- списък на участниците с ЕГН

- списък на нощуващи с ЕГН

ВАЖНО:

Срок за подаване на заявки: 17.11.2020 г.

С подаване на заявката се заплаща фестивалния внос.

След изпратено копие от платежен документ по електронната поща, Вашето участие се потвърждава !

Срок за авансово плащане 50% за заявените резервации: 17.11.2020 г.

Успешна подготовка!

Програма

02.12.2020г. - ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА.

– Фолклорна сесия. Български народни танци,

фолклорно-етнографски жанр/групи ансамбли , формации, клубове за любители на танца, релакс школи/

- Театрално изкуство

- Изобразително изкуство: Пленер

Мастер класи и семинари

03.12.2020 г. Раздел музика:

- Естрадно и популярно пеене

- Фолклорно пеене

- Инструментални изпълнители

- Театрално изкуство

Мастер класи и семинари

04.12.2020 г. - Класически балет, неокласика

- Характерни танци, народно-стилизован,

етно шоу.

- Спортни и социални танци

- Hip Hop . Street dance

- Художествена гимнастика. Акро денс.

Мастер класи и семинари

05.12.2020 г. - Танцово шоу.

- Open.

- Джаз, модерн, контемпорари.

- Мажоретни състави

Конкурс за определяне на голямата награда – ГРАНД ПРИ

06.12.2020 г.- ГАЛА КОНЦЕРТ и НАГРАЖДАВАНЕ

Закриване на фестивала

Класация

Онлайн конкурс, МФИ „Утринна звезда“ 1-10.12.2020 г.

Жури в състав:

Росица Панайотова –Григорова – председател на журито.

Олена Шевченко

Ирина Дубровина

Янаки Дерменджиев

Кирил Костадинов

Присъди следната класация:

ФИЛМИ

I място - Ученическа екранизация на Вазовия роман " Под игото" . НПГ филмс - гр. Гоце Делчев. Х.р. Елена Търтова

Класически балет. МИНИ. Соло.

Поощрителна награда Карина Станева , Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Поощрителна награда Гергана Ангелова .Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

III място Мая Анастасова. Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Класически балет. Мини. Дует/Трио.

III място Димана Вълева, Лилия Едрева, Никол Юрукова . Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

II място Аря Пепелишев и Мая Анастасова. Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева.

Класически балет.Неокласика. Мини. Малка група.

III място Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Класически балет.Неокласика. 9-12 год. Соло.

Поощрителна награда Андреа Василева . Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

III място Мартина Иванова .Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

II място Кристияна Илиева . Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

I място Валерия Минкова , БШ МАША ИЛИЕВА, гр.София. х.р. Татяна Андонова, Мария Илиева.

Класически балет.Неокласика. 9-12 год.. Дует/Трио.

III място Карина Станева и Андреа Василева. Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Класически балет.Неокласика. 9-12 год.. Малка група

III място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

Класически балет.Неокласика.12-15 год. Соло.

III място Александра Димитрова,„Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

II място Елица Алексиева. Dance studio „Magnifique“, Гр.Пловдив, Художествен рък. Нора Маршаха

I място Eлена Сербезова, „Нова Денс Център“, гр.София, х.р. Лили Михайлова

I място Ива Петрова, НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

Класически балет.Неокласика.12-15 год. Дует/Трио

I място . Ива Петрова и Алена Герджикова, НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

Класически балет.Неокласика.12-15 год. Малка група

II място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева

Класически балет.Неокласика.12-15 год. Формация

I място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

Характерни танци. МИНИ. Дует.

I място - Лео Никифоров и София Попова . ТФ „Екстрийм шоу“ . Сдружение Арт Академия, гр.София.

Характерни танци. Бели денс. 9-12год. Соло

III място Александра Петрова . Спортен клуб ДМ , гр.София. х.р. Кристина Мерджанова

Характерни танци. Бели денс. 9-12год. Малка група.

IІІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ . Сдружение Арт Академия, гр.София.

Характерни танци. Бели денс 12-15год. Соло

II място Евангелина Карачорова, НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева

Характерни танци.Бели денс. Над 18

I място Семира Гамал. Гр.София.

Джаз.Модерн. Контемпорари. МИНИ. Дует/Трио

Поощрителна награда Петя Петкова, Румяна Донева, Биляна Едрева . Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Джаз.Модерн. Контемпорари. 9-12 год..Соло.

Поощрителна награда Анджелина Йорданова . Спортен клуб ДМ , гр.София. х.р. Кристина Мерджанова

II място Александра Георгиева Михова, гр.София , х.р. Николина Въкова

I място Валерия Минкова , БШ МАША ИЛИЕВА, гр.София. х.р.Георгия Станева.

Джаз.Модерн. Контемпорари. 9-12 год. Формация.

II място БС „Венус“, Македония, х.р. Анна Балтова

Джаз.Модерн. Контемпорари. 12-15 год.Соло.

II място Адриана Железова, „Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

I място Дара Славова, „Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

Джаз.Модерн. Контемпорари. 12-15 год.Формации

II място “Katty Dance Studio“ Гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

Джаз.Модерн. Контемпорари. 15-18 год.Соло.

Поощрителна награда Мария Андреева, „Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

III място Невена Тодорова„Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

II място Валерия Васос Андреу, „Б2 балет“ НЧ "Дръстър - 2012", гр. Силистра. Х.р.Боряна Кьосева

II място Лина Гаврилова- Katty Dance Studio Гр. Самоков

Джаз.Модерн. Контемпорари. 15-18 год.Дует.

I място Лина Гаврилова и Яна Назлиев, Katty Dance Studio Гр. Самоков

Джаз.Модерн. Контемпорари. 15-18 год.Малка група.

III място Katty Dance Studio Гр. Самоков, х.р. Катрин Митева

DANCE SHOW. МИНИ.Формация.

III място ТФ „Екстрийм шоу“ гр.София.

DANCE SHOW. 9-12 год.Соло.

II място Анджелина Йорданова . Спортен клуб ДМ , гр.София. х.р. Кристина Мерджанова

I място Александра Петрова . Спортен клуб ДМ , гр.София. х.р. Кристина Мерджанова

I място - Радослав Рударски. ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник.

DANCE SHOW . 9-12год. Дует/Трио

I място - Радослав Рударски и Николай Иванов. ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник.

DANCE SHOW. 9-12 год.Малка група

III място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

DANCE SHOW. 9-12 год.. Формация.

IІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник.

DANCE SHOW. 15-18 год.Соло

II място Валерия Васос Андреу, Б2 балет при Народно Читалище " Дръстър - 2012", град Силистра

DANCE SHOW. 15-18 год.Дует/Трио.

II място Никол Тотева, Ива Русева. Клуб за съвременни танци «Dance Dreamers“ . НЧ «Никола Вапцаров-1873» Гр. Тутракан. Х.р. Лидия Светославова

I място Дует „Марилиана“ Образцов танцов ансамбъл «Хоро», „Болградска гимназия Г.С.Раковски“, Гр. Болград / Украйна, Художествен рък: Маргарита Братоева

DANCE SHOW. 15-18 год.Малка група

II място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

DANCE SHOW. 15-18 год..Формация.

III място Клуб за съвременни танци «Dance Dreamers“ . НЧ «Никола Вапцаров-1873» Гр. Тутракан. Х.р. Лидия Светославова

I място НУИ «Проф.В.Стоянов» , гр. Русе, х.р Деница Анчева .

OPEN. 15-18 год.Дует/Трио.

III място Мария Николова и Рая Атанасова. Клуб за съвременни танци «Dance Dreamers“ . НЧ «Никола Вапцаров-1873» Гр. Тутракан. Х.р. Лидия Светославова

OPEN. 15-18 год.Малка група.

III място Клуб за съвременни танци «Dance Dreamers“ . НЧ «Никола Вапцаров-1873» Гр. Тутракан. Х.р. Лидия Светославова

Хип-хоп. 9-12год. Соло

Поощрителна награда Дария Ангелова . Клуб за изкуства „Терпсихора“ гр.София. Х. р. Борислава Тодорова и Славея Славчева

Хип-хоп. 9-12год. Дует/Трио

II място - Радослав Рударски и Николай Иванов. ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник.

Хип-хоп. 9-12год. Формация

II място БС „Венус“, Кавадарци, Македония, х.р. Анна Балтова

IІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник.

Хип-хоп. 12-15год. Дует/Трио

II място Мария Ралева, Мариа Костадиновска, Николинка Митрева, БС „Венус“, Кавадарци, Македония, х.р. Анна Балтова

IІІ място - Ема Янкова и Добри Терезов. ТФ „Екстрийм шоу“ . Сдружение Арт Академия, гр.София.

Хип-хоп. 12-15год. Формация

I място БС „Венус“, Кавадарци, Македония, х.р. Анна Балтова

IІІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ . Сдружение Арт Академия, гр.София.

Хип-хоп. 15-18год. Малка група

I място ТФ „Magic Hoppers“, към КДБ “Magic”,гр. Враца, х.р. Катерина Костадинова

Инструментални изпълнители. 9-12 год..

II Място Арина Иванова. школа по пиано „Con brio“ към НЧ „Аврора 2013 г.“ гр.Перник, педагог В.Василева.

II Място Приодана Паунова, . школа по пиано „Con brio“ към НЧ „Аврора 2013 г.“ гр.Перник, педагог В.Василева.

I място Диян Диханов, гр. Велико Търново, педагог Кремена Павлова.

Инструментални изпълнители. 12-15 год..

Поощрителна награда Калоян Тодоров . школа по пиано „Con brio“ към НЧ „Аврора 2013 г.“ гр.Перник, педагог В.Василева.

III място Дан Христов, гр.Благоевград. педагог Анита Богданова

I място Емили Цонева, Музикално сдружение при Народно читалище „Априлов-Палаузов – 1861“ – Габрово, х.р. Елена Назърова

Инструментални изпълнители. 15-18 год..

III място Ивана Кацарска, Център за личностно и творческо развитие на децата Благоевград, педагог Анита Богданова

Естрадно и популярно пеене. МИНИ.Соло.

II място Деница Яева. Школа: „Карловойс“, гр.Карлово.

I място Цветеа Асенова, ОБИ „Добри Христов“, гр. Монтана, в.п. Цветана Илиева

Естрадно и популярно пеене. 9-12 год..Соло.

Поощрителна награда Андреа Добрева, гр.София, в.п. Георги Янков

Поощрителна награда Стефания Малинова. гр.София, педагог Бетина Димитрова

III място Ванина Григорова Григорова. Студио за поп-рок певци "Сарандев" Гр.Добрич, в.п. Елена Карабельова

III място Дария Ангелова Тонева, гр. Димитровград , Академия за таланти”Димитровград към НЧ”Устрем 2017”, х.р. Екатерина Георгиева

II място Лора Янева, гр.София. в.п.Антоанета Георгиева

II място Теодора Велева, гр.София, в.п.Вяра Иванова

I място Лора Ходжева, Music Factory, в.п. Георги Янков

Естрадно и популярно пеене. 12-15 год.Соло.

III място Василена Маслева, гр.Панагюрище, х.р. Румяна Иванова

III място Калина Десподска, гр.София, х.р.Георги Янков

Естрадно и популярно пеене. 15-18 год.Соло.

II място Надежда Георгиева Филева, гр. Димитровград , Академия за таланти”Димитровград към НЧ”Устрем 2017”, х.р. Екатерина Георгиева

Фолклорно пеене . МИНИ. Малка Група

Специална награда на журито за най-малки участници

Фолклорна група"Шарено герданче", гр.Търговище, х.р.Албена Димчева/ Нина Тонева Ненчева,Едис Назиф Исмед,Мартин Стоянов Борисов/

Фолклорно пеене. 15-18 год., Соло.

II място Десислава Ивайлова Иванова , гр.Тетевен, Х.р. Таня Величкова