morning-star
Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда"
МФИ Банско 2019

МФИ Банско 2019

ХХVIIІ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА“

www.utrinnazvezda.com

НАЙ-МАЩАБНИЯТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ С НАЙ-БОГАТИЯ НАГРАДЕН ФОНД

27.11.2019 - 01.12.2019

Организатори:

Сдружение Арт Академия „Утринна звезда”

Секция на Международен Танцов Съвет

CID-UNESCO

Със съдействие на Община Банско

Каним ви на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се провежда в най-красивите Български курорти - лятото в морските курорти Албена, гр.Черноморец, гр.Созопол, а през зимата в гр.Банско и е един от водещите и престижни фестивали! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в България и чужбина!

ГРАНД ПРИ на стойност 4500лв. безплатно пребиваване на МФИ „Утринна звезда”– 2020 !!!

Регламент

Участници във фестивала:

Фестивалът е отворен за всички - индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Възрастови категории:

1. Категория МИНИ до 9 години

2. Категория от 9 и 4 мес. до 13 години

3. Категория от 13 и 4 мес. до 18 години

4. Категория 18 и 4 мес. - 35 години - Групи релакс

5. Категория 18 и 4 мес. - 35 години - Професионални групи и ансамбли

6. Категория над 35 години - Професионални групи и ансамбли и релакс групи

Позволява се смесване на възрастовите категории 50%, като по-малките преминават в следващата възрастова категория!

7.Смесена /за продукция/

Формат за участие

- Солo

- Дует/трио

- Малки групи - 4-8 човека

- Формации – над 8 човека

- Продукция –над 20 човека

Целта на организаторите:

- Предоставяне на възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби

- Развитие на различните видове изкуства и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата

- Обмяна на творчески опит

- Сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите

- Популяризиране на световни и национални културни ценности

Форма на фестивала: Фестивалът има конкурсен характер!

КЛАСИРАНЕ

Класирането се осъществява по точкова система.

Максимален брой точки по един критерий – 10. Общ максимален брой точки -40.

І място- 37-40 точки

ІІ място- 31-36 точки

ІІІ място – 26-30 точки.

Следователно в определена група може да отсъства първо, второ, или трето място, както е и възможно няколко участника да се класират на едно и също място.

• В танцовите дисциплини журирането е закрито/в програмата и в протоколите на журито се посочва само стартов номер и името на танца/.

РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

Стилове:

1. Класически балет. Неокласика.

2. Характерни танци, етно шоу/стилизиран фолклор.

3. Спортни и социални танци.

4. Танцово шоу.

5. Open.

6. Модерн, джаз, контемпорари.

7. Hip Hop / Street dance.

8. Мажоретни състави.

9. Художествена гимнастика. Акроденс.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА

- Палци не се одобряват при танцьорите в категория МИНИ .

- Използване на сценография, аксесоари и опори е позволено.

В «класическа хореография» могат да бъдат представени композиции под класическа музика. Изпълняват се в традиционните за стила костюми. Обувки – полупалци, палци. Танцьорите в тази категория трябва да изпълняват класическа хореография.

В „Неокласика” могат да бъдат представени композиции с използване на класическа, стилизирана класическа или съвременна музика. Основа на хореографията трябва да е класическа, но с оригинални елементи от други стилове. В костюмите могат да бъдат привнесени оригиналността и стилизацията . Възможно е представяне на изпълнението без обувки.

ХАРАКТЕРНИ, НАРОДНО- СТИЛИЗОВАН, ЕТНО ШОУ.

-Хореографията трябва да е съставена въз основа на оригинални танци на народите.

В тази дисциплина са включени традиционните танци на всяка националност, предавани от поколение на поколение. Танците могат да бъдат избрани от всякаква географска или етническа територия и могат да представят какъвто и да е исторически период.

-Използването на традиционни костюми и музика е задължително.

- Народно-стилизиран танц – хореографията трябва да съответства на традиционния танц, но могат да бъдат използвани съвременни танцови техники. Костюмът трябва да носи характерния образ, но може да бъде опростен/стилизиран.

СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ТАНЦИ

Спортни танци./ Латино шоу / Сальса/ Бачата/ Меренге/ Руэда/ Аргентинско танго/ Хастл

DANCE SHOW (Танцово шоу) Танцът трябва да бъде сюжетен или сюжетно-образен с такова разположение на хореографския материал, в което се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера.

- Аксесоари , декорации и сценически материал- позволени.

- Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

- Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи. Танцово шоу е сложно синтезирано танцово направление, което се базира на свободни комбинации на елементи на класическа хореография, джаз, модерн, съвременна хореография , народна стилизация, вариете, кабаре, акробатични елементи и т.н. Музикално-хореографска миниатюра с такова разположение на хореографския материал , че позволява разкриване на смислово и емоционално разкриване на номера. Композицията може да бъде емоционална и да съдържа шоу елементи. В основата на танца трябва да е заложено драматургично действие, което съдържа три композиционни елемента : завръзка , кулминация и финал.

OPEN . В дадената категория отсъства ограничение в стиловете танци. Стиловете, които се използват могат да бъдат в чист вид или в съчетание.

- Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство. - Използване на аксесоари, които са част от костюма или образа на танцьора е позволено.

МОДЕРН, ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. Танцът може да бъде сюжетен или сюжетно-образен, с такова разположение на хореографския материал, когато се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. - Всички танцови движения трябва да са в съответната техника . Характерни за стила позиции на крака, ръце и тялото. - Декорации и сценичен материал- позволени, използване на аксесоари, които са част от костюма или от образа на танцьора е позволено.

Модерн –стил, който включва свобода на самоизразяване. Сюжети , различаващи се от класиката, но класиката е основа. Тук забележимо се увеличава вниманието към рисунката на движение, ритъм и идея. Движението се заражда от импулса, което дава на тялото свобода в пространството. В модерн има значение вътрешната пълнота на движението, точни линии , умение да се работи с дишането. Джаз – възниква в САЩ през 60-те години на 20 век и съчетава в себе си фолклора на афроамериканците и танците на другите емигранти. Той се отличава със свобода на движение на тялото и отделните му части както по хоризонтал , така и по вертикал. - съгласуване на движенията с ритъма на музиката; - синкопиране – ритъм между силните доли на музиката; - изолирани движения – подвижността само на една част на тялото, като в същото време цялото тяло е неподвижно или се движи в срещуположна посока.

Контемпорари – в хореографията на танца се срещат елементи от модерн, джаз, народни танци, класически балет с източни техники и културата / йога, елементи на бойните изкуствата/. Този стил постоянно се развива, това е работа върху пластиката и грацията на тялото, разтяжка на всички групи мускули, скокове, падания, преплъзвания над пода, контактна импровизация. Характерна особеност на контемпорари е редуването на напрегнати мускули и неочаквано отпускане на тялото, рязко спиране, падане и ставане , балансиране. Контемп съдържа елементи на класическия танц, но ако класиката е строги форми на изразяването и точен сценарий, то в контемпорари е важно танцьорът да слуша гласът на своето тяло, което изразява емоционални преживявания.

STREET DANCE / HIP HOP - Използване на реквизит не е препоръчително - Използване на аксесоари е позволено - Позволено използване на акробатически елементи, но да не са доминиращи. При подаване на заявката да се посочи стил: - STREET (Hip-Hop\Popping\Locking\House\Breaking) - DANCEHALL (Dancehall, Twerk) - FEMALE CHOREO (Vogue\Waacking\High Heels \ Jazz Funk \Go-Go\Pole Dance )

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. Парадни и спортни мажоретки. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

Художественна гимнастика.Акро денс. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

*изпълненията на солo, дует и трио да не надвишават 2 минути.

*колективите представят танци или композиции с общо времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2-3 танца/

*некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнение и отнемане на точки!!!

* музикалните носители да са на CD - аудио формат или на USB флаш памет.

.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- «ИНТЕРПРЕТАЦИЯ» : способността на танцьора да следва ритъма и музикалността на мелодията, да ги изразява посредством движенията на тялото, способността да използва движенията и техническите елементи адекватно на музикалната рисунка, способността на танцьора плавно да продължи рисунката на танца след «спиране», «пауза» и други фигури. «Интерпретация» може да се подразбира и като способността на танцьора да адаптира и налага движенията на музиката.

- «ТЕХНИКА»: изпълнението на движенията трябва да съответства на музиката, изпълнение на технически елементи , движения и фигури, (позиция, точност, координация, равновесие и контрол над тялото), използване на цялото пространство както персонално така и общо по вертикални, хоризонтални и диагонални плоскости, синхрон.

- «ХОРЕОГРАФИЯ» : разпределение на движения, фигури в съответствие с танцовия контекст, костюм и музика. Съответствие на репертуара с възрастта на изпълнителите.

- «ИМИДЖ» : актьорско майсторство, презентацията на танцьорите на сцената. Изкуството на изпълнителите да демонстрират емоции и чувства. Начално и завършващо представяне на танцорите.

РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

- картините ще се рисуват по време на фестивала, техниката на изпълнение и тема са свободни. Организаторите подсигуряват само кадастрон. Работите ще бъдат подредени в изложба.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- КОМПОЗИЦИЯ

- ЖИВОПИСЕН СТИЛ

- ОРИГИНАЛНОСТ

РАЗДЕЛ МУЗИКА

- фолклорно пеене

- естрадна и популярна песен

- инструментални изпълнители /соло, оркестри, ансамбли/

- рок групи

- бийтбокс

Изпълнители представят песни или инструментални композиции с общо

времетраене до 12 мин. на категория /композиции или 2 песни/

- индивидуалните и груповите изпълнители да представят до 2 песни;

допуска се съпровод до 5 души, музикалните носители да бъдат на CD или флаш памет USB

- една от песните да е на български език /авторските песни имат приоритет/

- оркестри и групи представят по 2 композиции

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- музикалност;
- чистота на интонация и качеството на звучене;
- красота на тембъра и силата на гласа;

- изпълнителско майсторство;
- съответствие на репертоара на възрастовата категория на изпълнителя;

- сценична култура;

РАЗДЕЛ ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО

Участниците представят театрална постановка или спектакъл с времетраене до 40 минути.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- АРТИСТИЧНОСТ

- РЕЖИСУРА

- ПОСТАНОВКА

- СЦЕНОГРАФИЯ

ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

- колективите представят танци или композиции с общо

времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2 танца/

Възрастови категории:
І - МИНИ / до 9 години /
ІІ - от 9 до 13 години
ІІІ – от 13 до 18 години
ІV- над 18 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- ХОРЕОГРАФИЯ - композиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност

- ПОСТАНОВКА - оригиналност на постановката.

- АРТИСТИЧНОСТ - разкритие на художествения образ и сценична култура

- ИМИДЖ - Съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции

ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР
Фолклорно-етнографски колективи, представят номера и програми, създадени на фолклорна основа, народни (регионални, местни) обичаи. Времетраене до 12 мин.

Възрастови категории:
- до 20 години
- над 20 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ:

- качеството на фолклорен материал (художествена ценност, етнографска точност);

- съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, атрибути, костюми на народни (регионални, местни) традиции; - качеството на изпълнение;

- зрелищно решаване на изпълнение, яркост и самобитност, оригиналност на изпълнение;

- съответствие на костюми, музикални инструменти и реквизит на темата на изпълнение;

ВЪВ ФЕСТИВАЛА СА ВКЛЮЧЕНИ И ДРУГИ ВИДОВЕ ИЗКУСТВА!!!

Театър мода, експериментален жанр, цирково шоу, земна акробатика, аеробика, демонстрации на бойни изкуства и други.

Богат награден фонд:

1. Гранд При на стойност 4500лв. – безплатно пребиваване на наградения колектив на Международен фестивал на изкуствата Утринна звезда- 2020 г.

2. Дипломи за всички участници

3. Купи, медали и плакети 1, 2, 3 място

4. Награда за най-добра хореография и постановка

5. Стипендии и материални награди

6. За всеки по нещо – шапки,фланелки, химикалки или фестивални торби

7. Награда на Арт Академия „Утринна звезда“- лауреатите в раздел танцово изкуство получават покана за представяне на България на европейски и световни конкурси и фестивали!

Освен конкурсната програма

са включени :

Семинари с водещи специалисти!

Дискотеки и купони до зори - всяка вечер!

ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на фестивала.

2. Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнителите.

3. Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица- пътни, дневни, са за собствена сметка.

4.Разходите за награден фонд, техническото, сценичното и медицинското обезпечаване се поемат от организаторите.

5. Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите колективи по време на мероприятието, заплащат нанесените щети на хотели.

6. Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.

7. За участие във фестивала музикалните носители да бъдат на CD или USB флаш памет.

8. При соло, дует и трио /танцово изкуство/, времетраенето на изпълнение да е до 2минути.

9. Времетраенето на изпълненията,задължително да се посочва в заявката.Некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнението!!!

10. Програма на фестивала се определя от организационно-постановъчен екип и не подлежи на коментар. Към участие в гала-концертa се допускат колективи и индивидуални изпълнители заели първите места в своите категории и предложени от журито за гала-концерта.

11. Организаторите запазват правото си при необходимост да променят програмата.

12. Решението на журито за крайното класиране на колективите не подлежи на коментар.

13. С подаване на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на фестивала.

14. Внесен депозид /капаро за хотел и фестивална такса/ при отказ от участие - не се възстановява.

15. Настаняване в хотели е само с предварителна заявка и единственно през организаторите.

ВАЖНО: ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ДО 15.10.2019 г. отстъпка 5%!!!

Програма

Място на провеждане: НЧ „Н.Й.Вапцаров” гр.Банско.

27.11.2019г. 16:00 ч.- ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА - Театрално изкуство

17:00 ч. - Театър-школа АРТИСТИСИМО - Русе . постановката "ТВ шоу за таланти" - сценарий и постановка Иглика Пеева, Александър Илиев

18:00 ч. - СГГУ „Здравко Четковски“, Скорие,Р.Северна Македония, реж.Света Павловски - Драма

Мастер класове и семинари

28.11.2019г. - 9:00ч.Раздел музика:инструментални изпълнители

10:20 ч.- Естрадно и популярно пеене.МИНИ.9-11 години.

14:20 ч.- Естрадно и популярно пеене.11-13 години.

15:30ч. - Естрадно и популярно пеене.13-18 години.

18:30ч. - Естрадно и популярно пеене.над 18 години.

19:30ч. - Хор.

Мастер класове и семинари

Конферентна зала НЧ „Н.Й.Вапцаров“

14:30 ч. – „Пантомима“ Водещ: д-р Маргарита Божилова/ Главен асистент НАТФИС/

Конферентна зала х-л „Панорама“

16:00 ч. – „Хип-хоп хореография“. Водещ: Денис Костадинов/члена на CID UNESCO/

17:30 ч. – „Контемпорари“ . Водещ: Теодора Стефанова / прима на балет „Арабеск”/.

29.11.2019г.

9:30 ч.- Фолклорно пеене

13:00 ч.- Класически балет, неокласика. Акробалет.

15:00 ч.- Характерни танци, етно шоу/стилизиран фолклор.

16:20 ч.- Hip Hop / Street dance

17:30 ч.- Драмска група при СОУ,,Наум Наумовски Борче“, Крушево, Македония

- Драма ,,Како да се ограби банка,, Автор Сами Фејд, режија:Никола Јованоски, Билјана Проеска, Зорица Папалазоска

19:00ч.- Детски музикален театър ''ДЕЯ'' гр.Добрич, х.р. Лана Анцаридзе.

- „Чарли и шоколадовата фабрика“

Мастер класове и семинари

Конферентна зала НЧ „Н.Й.Вапцаров“.

10:00 ч. – „Танц за музикален театър“. Водещ: Павлета Дойчинова.

11:00ч.- „Хип-хоп хореография“. Водещ: Денис Костадинов/члена на CID UNESCO/

12:00 ч. – Семинар „Вокална постановка. Звукови техники .“ Водещ: Росица Панайотова –Григорова.

14:00 ч. – Семинар „Българско фолклорно пеене“ Водещ: проф.доц.Георги Петков

17:30 ч. – „Съвременна хореография“ . Водещ: Теодора Стефанова / прима на балет „Арабеск”/.

30.11.2019 г.

08:45 ч. – Драмска група при СПУ ,,Наум Наумовски Борче,, Крушево, х.р. Билјана Проеска, Зорица Папалазоска,Никола Јованоски - „Двајца во еден“ автор:Томислав Османли.

10:00ч. - Джаз/ Модерн /Контемпорари/Мажоретни състави

13:00 ч.-Театарска група „ДОН КИХОТ“ , Дом на култура – Гевгелия, Р. Северна Македония.

- „АДСКА МАШИНА“ автор: Венко Андоновски, режија: Даниела Џишева

- Како да се ограби банка автор: Сами Фейд, режија: Катица Џишева Дупарова

14:30 ч.- Танцово шоу.Опен.

17:30 ч.-Фолклорни танци.

18:30 ч. - Конкурс за определяне на голямата награда – ГРАНД ПРИ

/ колективите представят по едно изпълнение /

Мастер класове и семинари

11:00 ч. – „Пантомима“ Водещ: д-р Маргарита Божилова/ Главен асистент НАТФИС/

17:30 ч. - „Контактна импровизация“ . Водещ: Мария Касабова.

01.12.2019 г.

10:00 ч. – Фото изложба на Станиела Рускова „Лица на фестивала“.

10:00ч. ГАЛА КОНЦЕРТ и НАГРАЖДАВАНЕ

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ– ДО 05.11.2019 г.

Финансови условия

Настаняване в хотели в гр. Банско е само с предварителна заявка и единственно през организаторите.: 2*,3*,4*,5* /по 3-5 човека в стая, двойни стаи за ръководители/ 34 лв. – 55 лв.

Full board – нощувка, закуска + обяд + вечеря, не включва: безалкохолни и алкохолни напитки и други!

В СПА хотели ползване на басейн, сауна, парна баня.

Цените са нетни преференциални само за участниците на фестивала с включено ДДС и туристически данък!

При група над 15 човека – 1 ръководител се настанява безплатно.

Период за подаване на окончателна резервация - 30 дни преди пристигането.

Допълнителни резервации се приемат след датата на окончателната заявка само при наличие на свободен капацитет в хотелите.

Фестивални внос

1. Индивидуални изпълнители/ соло / – 35 лв.

2. Ансамбли, групи, формации, състави – 30 лв. на човек

3. Ансамбли, групи, формации, състави участващи само с един танц – 10 лв. на човек.

ВАЖНО: САМО ЗА ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ - БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ и ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР

Фестивални внос – 20 лв. на човек

Един фестивален внос дава правото на изпълнител да участва във всички танцови стилове! Изпълнител, заплатил фестивална такса 30 лв. за групови изпълнения и желаещ да участва в категория – соло, дует-трио, доплаща 10 лв. на танц.

Фестивални внос не се заплаща от ръководителите , помощник-ръководители на колективите, шофьори и медицински лица.

Придружаващи лица плащат благотворителен внос-15 лв.

Адреси за подаване на заявките:

utrinazvezda@abv.bg или utrinnazvezda_fest@abv.bg

- талон за участие

- списък на участниците с ЕГН

- списък на нощуващи с ЕГН

Можете да подадете заявката си и онлайн на адрес: http://www.utrinnazvezda.com

ВАЖНО:

Срок за подаване на заявки: 05.11.2019 г.

Срок за внасяне на фестивални внос: 05.11.2019 г.

Срок за авансово плащане 50% за заявените резервации: 05.11.2019 г.

Окончателно плащане при пристигане на място!!!

Класация

Класация на XXV МФИ „Утринна звезда” Банско-2019.

Председател-Росица Панайотова- Григорова

Членове:

Асен Драгнев

Маргарита Божилова

Теодора Стефанова

Георги Петков

Мария Касабова

Павлета Дойчинова

Чанг Чунг

Присъди следната класация.

МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР

I място- Детски музикален театър ''ДЕЯ'' гр.Добрич, х.р. Лана Анцаридзе.

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

I място- Драмска група при СОУ,,Наум Наумовски Борче“, Крушево, Македония

I място- Театарска група „ДОН КИХОТ“ , Дом на култура – Гевгелия, Р. Северна Македония.

II място- Театрална група при СОУ Гимназия „Добри Даскалов“ гр.Кавадарци , Р.С.Македония, х.р. Гордана Eленова

II място- Драмска група при СПУ ,,Наум Наумовски Борче,, Крушево, х.р. Билјана Проеска, Зорица Папалазоска,Никола Јованоски

III място- Театър-школа АРТИСТИСИМО – Русе, Х.Р. Иглика Пеева.

ХОР,ОРКЕСТЪР И ФОЛКЛОРНА ГРУПА

І място - ОО"Јоаким Крчовски"- Крива Паланка Република Северна Македонија Ръководител и диригент на оркестър:Лариса Жулина-Митовски Ръководител на хор:Александар Тренчовски Ментор на фолклорната група:Марија Смиљков

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.МИНИ

II място-Симона Стоименова, XS Artists, гр.София, педагог Анна Михайлова

II място- Кристина Димитрова, XS Artists, гр.София, педагог Анна Михайлова

ИНСТРУМЕНАТЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.9-13Г.

I място- Зара Михайлова, НМУ „Любомир Пипков“, гр.София, х.р. Евелина Арабаджиева

II място- Христијан Митковски, ОО"Јоаким Крчовски"- Крива Паланка Република Северна Македонија,ментор Деjан Ангеловски

II място- Калоян Прегьов ЦПЛР-ОДК Велинград, педагог: Катерина Мирчева, Венера Ланджова

II място- Десислава Кацарова , ЦПЛР-ОДК Велинград, педагог: Катерина Мирчева, Венера Ланджова

III място- Виктор Петковски, ОО"Јоаким Крчовски"- Крива Паланка Република Северна Македонија,ментор Деjан Ангеловски

III място- Александър Гърков, ЦПЛР-ОДК Велинград, педагог: Катерина Мирчева, Венера Ланджова

Поощрителна награда- Валерия Митовска. ОО"Јоаким Крчовски"- Крива Паланка Република Северна Македония.Педагог Лариса Жулина-Митовски

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.МИНИ

I място- Виктория Илиева, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

II място- Елена Василева, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

III място- Виолета Иванова, гр. София, в.п. Мария Стойнова

III място- Симона Стоименова, XS Artists, гр.София, педагог Мери Мердинян

Поощрителна награда- Йоанна Адриан Иванова ВГ"Светулковци" гр.София, х.р. Радка Маламова

Поощрителна награда- Кристина Димитрова XS Artists, гр.София, педагог Мери Мердинян

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.ДУЕТ.МИНИ

II място- Радост Нейкова и Никол Балджиева, гр. София, в.п. Мария Стойнова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.9-11Г.

I място- Красимира Маркова, Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка и Иван Казалиеви.

II място- Лора Ходжева, гр. София , в.п. Георги Янков

II място- Габриела Иванова, гр. София, в.п. Георги Янков

II място- Георги Георгиев, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

II място- Александра Петрова,гр. София, в.п. Нора Мирева

III място- Ива Дърварова, „Мюзик спейс“ гр. Пловдив, в.п. Ивелина Събова

III място Анна Мария Гендова, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

III място- Андреа Добрева. Гр.София , в.п. Георги Янков

Поощрителна награда- Габриела Христова, Студио за поп и джаз „Dream „ гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

Поощрителна награда- Дарина Лагадинска, Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка и Иван Казалиеви

Поощрителна награда- Иванина Маринова. ВГ"Светулковци" гр.София, х.р. Радка Маламова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.11-13Г.

I място- Ивайла Терзиева, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

I място- Аглея Канева. Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

III място-Александра Калчева, НЧ „Н.Й.Вапцаров“ , гр.Банско, х.р. М.Бачев

Поощрителна награда- Виктория Димитрова гр. Пловдив, в.п. Ивелина Събова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.9-13Г.МАЛКА ГРУПА

I място-„МАГИЯ ДЖУНИЪР “ , гр.Пловдив, в.п.Руми Иванова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.13-18Г.СОЛО

I място- Николета Янкова Сачкова, Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка И Иван Казалиеви

II място- Лили Кочаркова, , Студио за поп и джаз „Dream „, гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

II място- Василена Маслева, гр. Панагюрище, педагог Румяна Иванова

II място- Валентин Илиев , Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

II място Десислава Гинчева, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

III място- Евелина Сухариева, Студио за поп и джаз „Dream „, гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

III място- Весела Колева, Арт Войс Център , гр.Пловдив, в.п. Руми Иванова

III място- Венелин Каленов Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка И Иван Казалиеви Поощрителна награда- Симона Пенчева, гр.Правец, в.п. Миглена Батанова

Поощрителна награда- Борислава Асенова, гр. Правец, в.п. Миглена Батанова

Поощрителна награда- Марта Штерјоска, Хор при СОУ,,Наум Наумовски Борче, Крушево Македония

Поощрителна награда- Светлана Млеканова, Студио за поп и джаз „Dream „, гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

Поощрителна награда- Джулиа Михайлова, Студио за поп и джаз „Dream „, гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

Поощрителна награда- Анет Рос- Мари Вълкова, Студио за поп и джаз „Dream „, гр. Петрич, в.п. Магдалена Николова

Поощрителна награда- Анастасия- Мария Тучева, гр. Пловдив, в.п. Светлана Христова

Поощрителна награда- Калина Десподска, Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка И Иван Казалиеви

Поощрителна награда- Михаела Нанова, Дювиш „Звънче”, Гр.Велинград, в.п. Йорданка И Иван Казалиеви

Поощрителна награда- Стефани Вълева гр.Банско , х.р. Светослав Стоилов

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.13-18Г.ГРУПА

III място- Квартет „Инфинити“.Вокална група "Караоке"гр. Велинград, х.р. Юлиана Ковачева

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.НАД 18Г.СОЛО

I място- Елизавета Шефер, Киев/Украйна класс засл.арт.Украины , доцента Пироговой Т.И.

II място- Теодора Лилова, Национален дворец на децата, София в.п. Силвия Статкова

II място- Адриана Кръстева, Национален дворец на децата, София в.п. Силвия Статкова

III място- Мария Мерджанова, Национален дворец на децата, София в.п. Силвия Статкова

Поощрителна награда- Михаела Кашъмова, Национален дворец на децата, София в.п. Силвия Статкова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.НАД 18Г.ГРУПА

I място- Секстет DIAMONDS, Национален дворец на децата, София в.п. Силвия Статкова

ХОР

I място- Хоровая студия при Национальном Заслуженном академическом украинском народном хоре им. Григория Веревки, Директор студии Марьяна Выдрак, Хормейстер Елена Шевченко, Концертмейстер, Андрей Семеляк

III място- Хор при СОУ,,Наум Наумовски Борче, Крушево, Македония

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.9-13Г.СОЛО

II място - Габриела Иванова, гр. София, в.п. Нели Андреева

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.13-18Г.СОЛО

I място- Сандра Цветанова .гр.София,в.п. Таня Величкова.

II място- Дарина Дамянова, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

III място- Елена Джорова, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Поощрителна награда- Кристиян Вакадинов, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Поощрителна награда- Райна Пърличкова , Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Поощрителна награда- Любима Ковачка, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Поощрителна награда- Цветелина Иванова, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Поощрителна награда- Ванеса Маркова, Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.13-18Г.ГРУПА

II място- Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.НАД 18Г.СОЛО

I място -Татьяна Сарапина ,. Киев/Украйна класс заслуженной артистки Украины,доцента Пироговой Т.И.

I място -Александра Стецюк. Киев/Украйна.в.п. Катерина Середа. класс педагога Кинах К.Т., Владимир Божак

I място -Евелин Иванова. НМУ „Л.Пипков“ гр.София в.п.Таня Величков

II място- Станислав Георгиев, НХГ „ Св.св. Кирил и Методий“ – Благоевград,в.п. Мая Ставрова Чакова

II място- Станислава Йорданова, НХГ „ Св.св. Кирил и Методий“ – Благоевград,в.п. Мая Ставрова Чакова

III място- Мариела Димитрова, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. В.п. Кристина Димитрова

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.НАД 18Г.ДУЕТ/ТРИО

I място- Мария Тыхолиз , Анна Бабчяник , Елизаветта Шефер, Киев/Украйна. класс зас. арт. Украины , доцент Пирогова Т. И.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.МИНИ.СОЛО

I място- Кристияна Илиева. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

II място- Стела Терзиева. . Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

III място- Мериан Поповска , Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.МИНИ.ДУЕТ/ТРИО

I място- Никол Юрукова, Лилия Авдеева и Димана . Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

I място- Стела Терзиева и Кристияна Илиева. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

II място- Мериан Поповска и Лия Любчева Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца Х.р. Петя Христова

III място- Аря Пепелишев и Иван Петков. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.МИНИ.ФОРМАЦИЯ

I място Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.9-13Г.СОЛО

I място- Калина Петрова Academy Zhossan, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

II място- Елена Сербезова, Национално училище за танцово изкуство, гр. София, х.р. Лора Бошнакова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.9-13Г.МАЛКА ГРУПА

II място-Балетна школа ,,Happy Dance”, гр.София, х.р. Румяна Славчева

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.13-18Г.СОЛО

I място- Емма Костадинова, Academy Zhossan, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

II място- Лилия Петрова , Балетно студио „АРТ“ , НЧ „Развитие-1869“,гр Враца . Х.р. Петя Христова

II място- Йоана Михайлова, Academy Zhossan, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

III място- Светла Еленкова, Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.13-18Г.ДУЕТ/ТРИО

I място- OOMBU 'Lazo Micev Rale' Кавадарци, Македония.х.р. Биляна Грозданова

II място- Лилия Петрова, Светла Еленкова и Надя Рашкова , Балетно студио „АРТ“ НЧ „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ.13-18Г.МАЛКА ГРУПА

II място- Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

АКРОДЕНС. МИНИ. МАЛКА ГРУПА

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

АКРОДЕНС. 9-13Г.ДУЕТ/ТРИО

I място- Петя Бозвелиева и Зерин Ахмед, Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

II място- Азра Мухарем,Виктория Маринчева и Мелис Юмер. СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

II място- Петя Бозвелиева, Севил Ахмед, Ниляй Исуфова, Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

АКРОДЕНС.13-18Г.ТРИО

I място- Моника Николова, Нурджан Хасан, Мирослава Николова , Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

АКРОДЕНС.13-18Г. МАЛКА ГРУПА

II място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

АКРОДЕНС. 13-18Г. ФОРМАЦИЯ

I място- Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

АКРОДЕНС. 13-18Г. ПРОДУКЦИЯ

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ.МИНИ.ФОРМАЦИЯ

I място- Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца,Х.р.Петя Христова

II място- Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория Дамянова

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦ ЕТНО ШОУ.9-13Г.МАЛКА ГРУПА

I място- ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник, х.р.Кирил Крумов.

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ.9-13Г.ФОРМАЦИЯ

I място- Ансамбль танца „Радость”, Виктор Бойко, Винницкий городской Дворец детей и юношества им. Ляли Ратушной, г.Винница, Украина

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ 13-18Г.СОЛО

I място- Карина Върбанова , НУТИ, гр.София, пом. Ръководител Йорданка Върбанова

III място- Лилия Петрова , Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ13-18Г.ДУЕТ/ТРИО

II място-Радина Бакрачева и Цветина Стоенчева. Балет „Меги денс“ НЧ „Роден край 1931 г.“гр.София, х.р. Меглена Неделчева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ13-18Г. МАЛКА ГРУПА

I място- ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник, х.р.Кирил Крумов.

II място- МС „Мега“ МГ „К.Величков“ СКГХ „Диляна“, гр.Пазарджик, х.р.Петрунка стойчева-Маргинова.

III място- Балетно студио „АРТ“ към читалище „Развитие-1869“,гр Враца. Х.р. Петя Христова

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ13-18Г.ФОРМАЦИЯ I място- Ансамбль танца „Радость”, Виктор Бойко, Винницкий городской . Дворец детей и юношества им. Ляли Ратушной, г.Винница, Украина

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ.НАД 18. СОЛО

II място- Валентина Миленкова,гр.Козлодуй

III място- Мария Тричкова ,гр.Бургас

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ.НАД 18. ФОРМАЦИЯ

I място- ЮЗУ „Неофит Рилски“-гр.Благоевград,Специалност „Съвременна хореография“,х.р.Анелия Янева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ.СМЕСЕНА КАТЕГОРИЯ

I място- Ансамбль танца „Радость”, Виктор Бойко, Винницкий городской . Дворец детей и юношества им. Ляли Ратушной, г.Винница, Украина

ХИП-ХОП. 9-13Г. ДУЕТ/ТРИО

III място- Симона Димитрова и Моника Григорова, ДМБ „Shine“ х.р.Елена Валериева.

ХИП-ХОП. 9-13Г. МАЛКА ГРУПА

I място- ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник, х.р.Кирил Крумов.

ХИП-ХОП. 9-13Г.ФОРМАЦИЯ

I място- Балет „Меги денс“ НЧ „Роден край 1931 г.“гр.София, х.р. Меглена Неделчева

ХИП-ХОП. 13-18Г.МАЛКА ГРУПА

I място- Танцова школа „One Dance“, гр.София, ръководители: Мадлен Райкова и Виктория Икономова

I място- ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник, х.р.Кирил Крумов.

ХИП-ХОП. 13-18Г.ФОРМАЦИЯ

I място-Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория Дамянова

ХИП-ХОП. Над 18Г. СОЛО

I място-Богдана-Ана Тотева, Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

ХИП-ХОП. Над 18Г. ДУЕТ

II място- Богдана-Ана Тотева и Владимир Йовчев, Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. МИНИ.СОЛО

I място- Кристияна Илиева. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

II място- Мериан Поповска , Балетно студио „АРТ“ , НЧ „Развитие-1869“, гр. Враца, х.р.Петя Христова.

III място- Андреа Василева. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. МИНИ.ДУЕТ/ТРИО

II място- Даная Цветкова, Карина Станева и Кристияна Илиева. Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров.

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. МИНИ.МАЛКА ГРУПА

I място-“Газели“,гр. Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

II място- Клуб за изкуства “Терпсихора”, гр.София. х.р. Борислава Тодорова , Красен Тодоров

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ. МИНИ.ФОРМАЦИЯ

III място- Балетно студио „АРТ“ , НЧ „Развитие-1869“, гр Враца, х.р.Петя Христова.

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.9-13Г.СОЛО

II място- Калина Петрова , „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

III място- Велизара Радева, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.9-13Г.ДУЕТ/ТРИО

III място- Симона Димитрова и Моника Григорова, ДМБ „Shine“ х.р.Елена Валериева.

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.9-13Г. МАЛКА ГРУПА

I място-„Katty Dance Studio“ гр.Самоков, х.р.Катрин Митева.

III място- “Газели“,гр. Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.13-18Г. СОЛО

I място- Йоана Михайлова, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

I място- Полина Рахнева, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

I място- Андреа Георгиева, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

I място- Карина Върбанова,НУТИ,гр.София,пом.Ръководител Йорданка Върбанова

II място- Емма Костадинова, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

III място- Никол Стефанова, Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория Дамянова

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.13-18Г. ДУЕТ/ТРИО

I място- Йоана Михайлова и Георги Димитров, „Academy Zhossan“, гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

II място- Александра Санкова и Лина Гаврилова. „KATTY DANCE STUDIO“ гр.Самоков, х.р.Катрин Митева

III място- Лилия Петрова, Светла Еленкова и Eма Дилова , Балетно студио „АРТ“, НЧ „Развитие-1869“, гр Враца, х.р.Петя Христова

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.13-18Г. МАЛКА ГРУПА

I място- „Academy Zhossan“ , гр. София х.р. Елена Димитрова и Севдалина Димитрова

III място- Балетно студио „АРТ“ , НЧ „Развитие-1869“, гр. Враца, х.р.Петя Христова.

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.НАД 18Г. СОЛО

I място- Бланка Пинья, Мадрид/Испания/

МОДЕРН. ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.НАД 18Г.ФОРМАЦИЯ

II място- „Katty Dance Studio“ гр.Самоков, х.р.Катрин Митева

ТАНЦОВО ШОУ. МИНИ. МАЛКА ГРУПА

I място- Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

II място- “Газели“,гр. Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

ТАНЦОВО ШОУ. МИНИ. ФОРМАЦИЯ

I място- “Газели“,гр. Радовиш/С.Македония/,х.р.Изабела Ангелова

II място- Балет „Меги денс“ НЧ „Роден край 1931 г.“гр.София, х.р. Меглена Неделчева.

III място- Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория Дамянова

ТАНЦОВО ШОУ. 9-13Г. СОЛО

I място- Александра Петрова, гр. София, х.р Мария Иванова

ТАНЦОВО ШОУ. 9-13Г. ДУЕТ/ТРИО

II място- Симона Димитрова и Моника Григорова, ДМБ „Shine“ х.р.Елена Валериева.

ТАНЦОВО ШОУ. 9-13Г. МАЛКА ГРУПА

I място- Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

II място- ТФ „Екстрийм шоу“ гр.Перник, х.р.Кирил Крумов.

ТАНЦОВО ШОУ. 9-13Г. ФОРМАЦИЯ

I място- Балет „Меги денс“ НЧ „Роден край 1931 г.“гр.София, х.р. Меглена Неделчева

ТАНЦОВО ШОУ.13-18Г. МАЛКА ГРУПa

I място- Ансамбль танца „Радость”, Виктор Бойко, Винницкий городской Дворец детей и юношества им. Ляли Ратушной, г.Винница, Украина

I място- Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

ТАНЦОВО ШОУ. 13-18Г. ФОРМАЦИЯ

I място- Балет „Меги денс“ НЧ „Роден край 1931 г.“гр.София, х.р. Меглена Неделчева.

ТАНЦОВО ШОУ. ПРОДУКЦИЯ

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

OPEN.МИНИ.МАЛКА ГРУПА

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

II място-.“Газели“,гр.Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

III място- Baletsko Studio VENUS, х.р. Ana Balova

OPEN.МИНИ.ФОРМАЦИЯ

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

OPEN.9-13Г.СОЛО

I място- Александра Петрова, гр. София, х.р Мария Иванова

I място- Мила Ангелова,“Газели“,гр.Радовиш/Македония/х.р.Изабела Ангелова

II място- Ралица Желева, Акробалет „Тиара“, х.р. Златина Колева

OPEN.9-13Г.ДУЕТ/ТРИО

I място- Рая Тодорова и Алис Коруджийска. Вокална група "Караоке" гр.Велинград, х.р.Юлиана Ковачева

II място- Ивона Ивова,Ема Маврова,Юлиета Велчева, Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория Дамянова

OPEN.9-13Г.МАЛКА ГРУПА

I място- СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

III място-“Газели“,гр. Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

OPEN.9-13Г.ФОРМАЦИЯ

III място-Baletsko Studio VENUS, х.р. Ana Balova

III място-.“Газели“,гр. Радовиш/Македония/,х.р.Изабела Ангелова

OPEN.13-18Г.ДУЕТ/ТРИО

II място- Венелина Иванова, Виктория Артинова и Стилияна Михова. СК "ANGELS" гр.Айтос, х.р. Димитринка Грудева и Мирена Генчева

OPEN.13-18Г.МАЛКА ГРУПА

I място- Baletsko Studio VENUS, х.р. Ana Balova

OPEN.13-18Г.ФОРМАЦИЯ

I място- Baletsko Studio VENUS, х.р. Ana Balova

I място- Акробалет «Тиара», х.р. Златина Колева

III място- Клуб по диско балет „Меджик“, гр. Враца, х.р. Виктория ДАмянова

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. МАЛКА ГРУПА.

I място- Мажоретен състав „Мега“, ПМГ „Константин Величков“, гр.Пазарджик, Х.р.Петрунка Стойчева –Маргинова

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ.ФОРМАЦИЯ.

I място- Мажоретен състав „Мега“, ПМГ „Константин Величков“, гр.Пазарджик, Х.р.Петрунка Стойчева -Маргинова

НАРОДНИ ТАНЦИ.ЕТНО ШОУ 13-18. ФОРМАЦИЯ

II място- Танцов Състав „Сухаченче „- НЧ „Асен Златаров – 1921“ с. Сухаче, х.р. Христофор Цонков

АВТЕНТИЧЕН ФОЛКЛОР. ФОРМАЦИЯ

II място- „Politistikos Sillogos Kipoupoleos & Kalamitsas“, Кавала,Гърция. Х.р. Leader - Kesoglou Tasos dance teacher – Kampouridis George

II място- POLITISTIKOS SILLOGOS AVLIS ‘O PROFITIS ILIAS’, Алви, Гърция. Leader – Tsakali Vaso - Fotografos Dimitris Dance Teacher – Fotografos Dimitris

II място- Syllogos Pontion Thasou "Diogenis O Sinopeys", Thasos, Greece, choreographer Vasileiadis Ioannis

III място- Певческа група "Стария Дъб – НЧ „Асен Златаров -1921“ с. Сухаче, х.р.Крум Ефремов

НАРОДНИ ТАНЦ ЕТНО ШОУ. СМЕСЕНА КАТЕГОРИЯ. ФОРМАЦИЯ

I място- Фолклорен Ансамбъл „Ацо Караманов“, гр. Радовиш/Македония/,д.Изабела Ангелова, Х.Р.Благоя Досияновски

I място- Танцов Съста към Ансамбъл за Народни Песни и Танци "Славей", гр.София, х.р. Стефан Иванов и Антония Иванова

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ

Специална награда на журито-Христо Златков(акордеон)-съпровод , Вокална група към НХГ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Благоевград, в-п- Марияна Ангелова

Специална награда на журито за педагог, хореограф- Миглена Неделчева Балет „Меги денс“, гр.София

Специална награда на журито за педагог, хореограф- Елена Димитрова, „Academy Zhossan“

ГОЛЯМАТА НАГРАДА „УТРИННА ЗВЕЗДА“

Банско 2020

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на XXXI МФИ „Утринна звезда“ Банско 2020г. Ансамбль танца „Радость”, Виктор Бойко, Винницкий городской Дворец детей и юношества им. Ляли Ратушной, г.Винница, Украина

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на XXXI МФИ „Утринна звезда“ Банско 2020г. СК "ANGELS "-гр.Айтос

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на XXXI МФИ „Утринна звезда“ Банско 2020г. Хоровая студия при Национальном Заслуженном академическом украинском народном хоре им. Григория Веревки, Директор студии Марьяна Выдрак, Хормейстер Елена Шевченко, Концертмейстер, Андрей Семеляк

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на XXXI МФИ „Утринна звезда“ Банско 2020г. Балет „Меджик“ гр.Враца, х.р. Виктория Дамянова

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на Международен творчески лагер „Бъдещи звезди“ 11.04.-16.04.2020г., гр. Банско Балет "Меги денс", х.р. Меглена Неделчева

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на Международен творчески лагер „Бъдещи звезди“ 11.04.-16.04.2020г., гр. Банско Балетско студио ВЕНУС, Кавадарци, Македония , х.р. Ана Балтова

Безплатно пребиваване на 10 човека по време на Международен творчески лагер „Бъдещи звезди“ 11.04.-16.04.2020г., гр. Банско Акробалет ,,Тиара", х.р. Златина Колева