morning-star
Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда"
СОК Камчия

СОК Камчия

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СОК „КАМЧИЯ“

Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е разположен 25 км. южно от морската столица на България - град Варна, до устието на едноименната река и природния резерват „Камчия“. Съчетанието на море, река и гора, съвременното екологично строителство го превръщат в предпочитана дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, културен, спортен и медицински туризъм.

Той функционира целогодишно като може да приема едновременно до 2000 гости. СОК „Камчия“ е уникален комплекс от нов тип – това е едновременно детски лагер, училище и дворец на творчеството. Предоставя услуги за групов, индивидуален и семеен отдих за деца, семейства, възрастни хора, и за културни събития, семинари, конференции, тренировъчни спортни лагери и много други.

Задачата на СОК „Камчия“ е да осигурява целогодишно условия за отдих и укрепване на здравето. Едновременно с това се предлагат образователни, културни, спортни и др. програми.

СОК КАМЧИЯ има уникална база за провеждане на лагери и фестивали! В Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“

Освен училището има Славянски център, Авиокосмически център с музей, Планетариум, площадка с телескопи и интерактивен аналог на космическия апарат СОЮЗ-ТМА. СОК „Камчия“ се превръща в едно истинско „Училище на бъдещето“, което формира грижовно отношение на децата към заобикалящия ги свят. Тук те изучават и осъзнават взаимовръзката „Човек-Земя-Космос“

Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – в него се провеждат национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата му част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мулти- функционално поле с възможност за превръщането му в ледена пързалка и зали за различни видове спорт. Има и открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис.

Уникалният Амфитеатър за 2000 зрители е перфектното място за провеждане на културни и обществени фоеуми, фестивали, конкурси. Киноконцертна зала със 600 места, с голяма сцена, обзаведена с модерна озвучителна и осветителна техника

Плажът е охраняван, и е един от най-красивите на Българското черноморие. Там гостите на комплекса ги очаква ресторантски комплекс „Кристал“ с разнообразно меню и чудесна гледка към морето.

Сцени

gallery
gallery
gallery
gallery

Локация