morning-star
Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда"
Международен Творчески Лагер-фестивал и Танцова Академия

Международен Творчески Лагер-фестивал и Танцова Академия

„Бъдещи звезди“

31.03.2018 – 05.04.2018 г.

СОК КАМЧИЯ

ЕДИН ОТ НАЙ УНИКАЛНИТЕ СЪВРЕМЕННИ КОМПЛЕКСИ В ЕВРОПА!!!

ЕДНОВРЕМЕННО Е ДЕТСКИ ЛАГЕР,УЧИЛИЩЕ И ДВОРЕЦ НА ТВОРЧЕСТВОТО!!!

Организатори:

 • Сдружение Арт академия „Утринна звезда”
 • Секция на Международния Танцов Съвет – CID-UNESCO
 • със съдействие на СОК „Камчия“

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ СЕБЕ СИ!!!

Международен Арт лагер-фестивал и Танцова Академия „Бъдещи звезди“ се организира в рамките на МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „УТРИННА ЗВЕЗДА“, който се провежда в най-красивите български курорти лятото в : КК Албена, КК „Св.Константин и Елена“ , СОК „Камчия“, а през зимата – в ски курорт Банско и е един от водещите и престижни фестивали!

Арт лагер-фестивал и Танцова Академия не е просто лагер за тренировки и занимания на колективи, а е голям седмичен форум с творчески конкурси, майстор класове, спортни занимания,екскурсии и походи, който няма конкурсен характер, завършващ с награждаване и спектакъл на открита сцена.

По време на Международен творчески лагер-фестивал „Бъдещи звезди“ и Танцова Академия.

Учасниците ще успеят да усвоят достатъчно голям обем специализиран материал, който ще им дадат професионалисти и ще разкрият в себе си нови таланти и способности.

ВОДЕЩИ НА МАЙСТОР КЛАСОВЕ И СЕМИНАРИ

Д-р Росица Панайотова-Григорова

Един от изявените сопрани изпълнители на българска и чуждестранна съвременна музика. Завършва висшето си образование в Националната академия за музикално и танцово изкуство – Пловдив, като едновременно с това специализира при Петер Шраер и Лоре Фишер в Международен музикален семинар – Ваймар.Участвала е в редица български и международни фестивали, има записи в Българското национално радио.

Кирил Костадинов

Хореограф , председател на Секция на Международен танцов съвет/ CID-UNESCO/

Доц. Катя Кайрякова

Завършила е Академия за музикално танцово изкуство в Пловдив. доцент е по хореография във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Участва в създаването на Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен”, а по-късно създава и Ансамбъл за народни песни и танци „Симеонис” към Военен клуб Шумен. От 2004 г. Катя Кайрякова е главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен”. Носител на почетно звание - първа степен „Носител на златна значка на град Шумен“. Водещ на семинари по български народни танци.

Марио Егов

Художественият ръководител на бургаския фолклорен ансамбъл "Странджа" - Марио Егов, носител на престижната награда "Кристална лира - 2017" в раздела "Танцов фолклор".

Димитър Желев

Дипломиран хореограф. Обучавал се е при хореографи на Майкъл Джаксън, Джанет Джаксън, Линкин Парк, Пинк и Миси Елиът. Дългогодишният му опит спомага за това часовете му да са систематизирани, целенасочени и да развиват конкретни качества у танцьорите.Преподава основните движения, акции на тялото и бази в стиловете хип хоп, попинг, локинг и хаус. Разяснява музикалността в танците. Работи с огромно уважение и любов към хората. През последните години негови танцьори имат стотици участия, призови места и победи в състезания, турнири, фестивали и лагери в България, Сърбия, Румъния, Чехия, Дания, Турция, САЩ. Преподавал е в Дания. Създател е на HALIFIX CREW. Главен хореограф на мюзикъла „Йоан, сина на гърма”.

Ирина Дубровина- Бургас / Казахстан

Хореограф и балетен танцьор. Педагог и хореограф на Союза на Балетмайстори по съвременна хореография на Р.Казахстан. Педагог по съвременна хореография в Академия на изкуствата в гр.Астана-Казахстан.Главен балет-майстор на „Бейби -бал” в Виена. Завършила институт по педагогика и хореографско изкуство Searching (Dance Nationa Centre) Париж (Франция) , Майсторски класове на Фредерик Leskur (Франция) , Lorance Levaser (Франция) , Фабиен Rebel (Швейцария) , Анна-Мария Poraz (Франция) , Майсторски класове на балет Lotaringii (Франция), Луис Damas (Португалия) , Майсторски класове на Alexandr Gurvich (Русия). Хореограф на мнозина международни балетни постановки. Водещ на майстор-клас контемпорари, джаз-модерн и фламенко.

Константина Ханджийска

Завършва Държавно хореографско училище през 1996 в класа на Калина Богоева и Милена Симеонова.. През 2000 г. завършва ДМА „П.Владигеров“ гр. София, специалност –балетна педагогика. От 1996 до днес танцува в балет „Арабеск“. Работи със световно известни български и чуждестранни хореографи, сред тях са – Антония Докева, Анна Донева, Анна Пампулова, Боряна Сечанова, Мила Искренова, Кристиан Бакалов,Люк Буи, Лиз Лий, Одет Хюз, Роджър Джефри, Робърт Таниън и други. Водещ на майстор клас по класически балет и модерен балет.

Силвия Якорудска

Занимава се с хип-хоп танци от 13 години.Първия dancehall клас на който е била е на Laure Courtellemont през 2013-та SDK в Чехия. След това Big Up dancehall Kemp 2014/15 във Франция. Учила се е от много големи имена в dancehall средите: Global Bob, Queensy BLZ, Stacy, Orville The Professor, Jr. Black Eagle, Camron one-shot, Lil Gbb, Ladycunfaya, Rodrig Rebel'z.През 2014/15 във Франция се запознава и с творчеството на Andrey Boyko и Kapela n Bobson (afro house). На родната сцена 'CC' е безспорна Dancehall Diva! Работи с артисти като: Real Action, Joseph Go и Janca J, Admiral C4C, Jahmmi Youth, 100 Kila, Varna Sound, Bob 2 Lica...Заедно с групата си 'LIONS CREW' реализира четири самостоятелни спектакъла във "Варна Фестивален комплекс"! Водещ на майстор клас по Dancehall и Afro beats

Елена Костадинова

Художник. Завърши висшето си образование в Русия. Самостоятелни изложби в Русия и Норвегия, участвала в общи изложби в България. Водещ на практикуми по приложни техники- рисуван текстил, ебру, пейп арт и др.

ЦЕЛИ

 • Създаване на условия за почивка и оздравителен режим.
 • Създаване на условя за творческо самоизразяване на деца и младежи, и тяхната самореализация.
 • Запознанство и обучение в различни творчески дейности.
 • Разширяване на връзки и обмен на опит между ръководители и колективи.
 • Създаване на условия за съзнателното разкриване на неограничените творчески способности в човека.
 • Да развием и утвърдим новото изкуство, характеризиращо се с групово взаимодействие и синтез във всички области на творчеството.

Участници в творческия лагер-фестивал

Лагерът е отворен за всички - индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Общообразователни училища, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Това изключително събитие учи, вдъхновява и ви позволява да се забавлявате и да останете с невероятни спомени!

Участниците в лагера ще могат да посещават:

*Класове по техника и репертоар в различни танцови стилове: класически балет, модерни, хип-хоп, джаз, характерни и фолклорни. Класовете ще бъдат водени от утвърдени хореографи от България и чужбина, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение.

Творчески семинари и тиймбилдинги в различните видове на изкуствата:

 • Арт пленери по изобразително изкуство за деца и възрастни
 • Работилници по приложни изкуства
 • Театрално изкуство
 • Музика - Вокал-Естрадно и популярно пеене, Народно пеене
 • Спорт – футбол, тенис, волейбол, плуване, туристически пътеки и атракции, карате за самозащита

Екскурзии, походи, творчески игри и конкурси «Весели щафети», «Мис и Мистър», «Нощно приключение» (вземете със себе си фенери!!!) и други.

ДИСКОТЕКИ ВСЕКИ ДЕН

Международен творчески лагер „Бъдещи звезди“ ще завърши с изложба - творби изработени по време на лагера, което е уникална възможност за децата да се срещнат със своята публика, да разберат как усилената работа в сферата на изкуствата води до ясни и непосредствени резултати - те са създатели на културни продукти и са оценени като творци.

Финален спектакъл и награждаване на открита сцена, поставен по време на лагера– комбинация от иновативната работа на хореографи, педагози и треньори с участието на всички участници от лагера – танцьори, художници, артисти, певци, музиканти и ученици поемащи в света на изкуството. Ще бъде достен завършек на пет дневната подготовка.

Изкуството е инструмент за разкриване на субективния свят или вътрешния свят. Чрез него се научаваме да синхронизираме мислите и емоциите, да организираме пространството и дейностите. Така откриваме нов начин на възприятие и преживяване на реалността, като внасяме светлина, любов и заряд във всички аспекти на живота, нови приятели и незабравими спомени и емоции.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 • Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на лагер-фестивала.
 • Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на участниците.
 • Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица - пътни, дневни са за собствена сметка.
 • Разходите за награден фонд, купи, медали, дипломи, сертификати, стипендии, техническото, сценичното обезпечаване се поемат от организаторите.
 • Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите деца по време на мероприятието, заплащат нанесените щети на хотела.
 • Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.
 • С подаването на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на лагера.
 • Подробна програма ще Ви бъде изпратена след подаване на вашата заявка.
 • Пакетна цена : деца до 16 год.-260 лв., над 16 год.- 285 лв.

Промоционални условия са само за първото издание!!!

В цената е включено: Нощувка, пълен пансион, неотложна медицинска помощ, денонощна охрана, ползване на интернет, паркинг, всички занимания по време на лагера/мастър класове, обучения, тийм билдинги, спортни занимания, анимация/, пощенеие на Авиокосмически център с планетариум.

Цените са нетни преференциални само за участниците на лагер-фестивала!

При група 15 чов. – 1 ръководител се настанява безплатно.

Период за подаване на окончателна резервация до 01.03.2018г.

Допълнителни резервации се приемат след датата на окончателната заявка само при наличие на свободни места.

ВАЖНО: ИЗДАВАТ СЕ УДОСТОВЕРЕНИЯ И СЕРТИФИКАТИ

Адреси за подаване на заявките:

 • e-mail: utrinazvezda@abv.bg
 • талон за участие
 • списък на участниците с ЕГН
 • списък на нощуващи с ЕГН

ВАЖНО:

Срок за подаване на заявки: 01.03.2018г.

Срок за авансово плащане 50% за заявените резервации 01.03.2018 г.

Окончателно плащане при пристигане !!

По банков път

банка ДСК ЕАД BIC: STSABGSF

IBAN: BG74STSA93000018257553

Сдружение „Арт академия „Утринна звезда”

Основание за плащане: участие в лагер-фестивал на / име на колектива /

Президент: Кирил Костадинов

Моб.тел. 0899108875

Програмен Директор: Елена Валериева

Моб.тел. 0896063105

ОЧАКВАМЕ ВИ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ !

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ СЕБЕ СИ !

С уважение,

Екипът на „Утринна звезда” и

Секция на Международния танцов съвет